Deserturi celebre în jurul lumii. Rețete ușor de preparat

Cu toții apreciem un tort de ciocolată sau un tiramisu, dar există multe rețete delicioase locale de care poate nu ai auzit. Unele prăjituri necesită trei-patru ingrediente pe care le ai și tu în bucătărie, deci te poți bucura de gusturile franțuzești, italiene sau grecești fără să te ridici de pe canapea. Aceste deserturi celebre în jurul lumii sunt accesibile oricărei pasionate de dulciuri.

Publicat: 13 februarie 2021, 8:35
Actualizat: 16 februarie 2022, 14:22

De la tortul aniversar, până la deliciul meselor de sărbători, deserturile sunt nelipsite la evenimentele festive. Consumate uneori în exces sau la ore nepotrivite, prăjiturile sunt irezistibile datorită sentimentului de fericire pe care îl stimulează cu fiecare înghițitură.

Deserturi celebre în jurul lumii

Deserturile sunt servite de cele mai multe ori la ocazii, dar următoarele rețete sunt atât de accesibile încât momentul potrivit poate să fie oricând dorești. Trebuie doar să te asiguri că ai mereu la îndemână niște ingrediente de bază.

Zuccotto

Zuccotto / Shutterstock

Zuccotto este un desert italian celebru despre care se crede că provine din Florența. Este asamblat prin alinierea pișcoturilor sau a blatului pentru a crea cadrul spiralat al tortului, în timp ce centrul este umplut cu o cremă delicioasă.

Se crede că aspectul neobișnuit al acestui desert a fost conceput pentru a semăna cu faimoasa cupolă a Catedralei din Florența, potrivit TasteAtlas.com. Rețeta este o creație italiană antică, datând din secolul al XVI-lea și se crede că celebrul Bernardo Buountalenti, omul care a inventat gelato, a creat de fapt primul zuccotto.

Gateau au yaourt (Prăjitură cu iaurt)

Prăjitură cu iaurt / Shutter Stock

Prăjitura cu iaurt este un desert franțuzesc popular care este adesea servit alături de o ceașcă de ceai sau de cafea. Ingredientele pentru această rețetă sunt făina, zahărul, ouăle, uleiul și iaurtul simplu. Deoarece este rapid și ușor de preparat, este consumat în mod obișnuit ca o gustare.

Francezii preferă acest desert datorită aromei sale subtile și texturii ferme. Întrucât este foarte popular în toată Franța, există numeroase variații ale acestei rețete care a început să apară în Franța în anii 1950.

Samoborska kremsnita

Samoborska kremsnita / Shutterstock

Samoborska kremšnita este un desert popular originar din orașul croat Samobor. Se compune din două straturi de foietaj care sunt umplute cu cremă de ou și lapte. Un strat subțire de frișcă se pune uneori deasupra cremei. Întreaga prăjitură este acoperită cu zahăr pudră și, înainte de servire, prăjitura este feliată în cuburi. Desertul poate fi consumat cald sau rece.

Torta Paradiso (Tortul Paradis)

Torta Paradiso / Shutterstock

Un clasic al patiseriei italiene și simbolul orașului Pavia, Torta Paradiso este o variantă simplă de prăjitură care folosește în principal cele trei ingrediente esențiale în rețetele de desert – zahăr, făină și unt. Creată de Enrico Vigoni la începutul anilor 1800, Torta Paradiso se pretează perfect ca desert principal, însă parfumul și dulceața îl fac, de asemenea, o alegere populară pentru un mic dejun, însoțit de espresso, lapte sau ceai.

Portokalopita

Portokalopita / Shutterstock

Acest desert tradițional grecesc se prepară cu foi de aluat stratificate sau amestecate, combinate cu o cremă de iaurt cu aromă de portocală. Când este coaptă, tortul este stropit cu un sirop gros și zaharat de portocale. Portokalopita este un desert clasic, cunoscut în diferite versiuni, la care se adaugă adesea griș, scorțișoară, vanilie și fructe uscate sau confiate. Se servește după ce s-a răcit bine și este ocazional asociat cu înghețata.

Torta Caprese

Torta Caprese / Shutterstock

Torta Caprese este o prăjitură de ciocolată neagră făcută fără făină. Această specialitate a insulei italiene Capri conține ciocolată neagră, ouă, zahăr, migdale și unt. Elementele specifice sunt textura densă de ciocolată și stratul de zahăr de pudră presărat la suprafață. Tortul este adesea ornat cu căpșuni sau zmeură, iar versiunile de restaurant sunt servite cu înghețată de vanilie.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI