Se știe că nu există o pastilă minune pentru a avea un organism perfect sănătos. Chiar și așa, o combinație echilibrată între consumul de mâncare, de lichide, de exerciții fizice, rutină de somn și nivel de stres, poate face diferența în ceea ce privește sănătatea organismului. Chiar și cea mai mică schimbare pe care o faci poate însemna un pas major în starea ta de sănătate, scrie eatthis.com.
Efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară
Consumul de scorțișoară este adesea asociat cu un boost de energie și sănătate pentru organism. Un articol publicat în Pharmacognosy Research a dezvăluit mai multe studii care s-au făcut pe scorțișoară. Se pare că aceasta este un ingredient benefic pentru organism. Are efecte antioxidante, antiinflamatorii, antilipemice, antidiabetice, antimicrobiene si anticancerigene.
Ce înseamnă toate acestea pentru sănătate? Hai să vedem împreună care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară și ce spun nutriționiștii.
Iată o rețetă delicioasă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Nu ezita să o încerci și să-i bucuri pe cei dragi cu gustul ei.
Scorțișoara reduce inflamația
„Scorțișoara conține antioxidanți precum polifenolii”, spune Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook. „Antioxidanții ajută la atenuarea radicalilor liberi și, implicit, pot ajuta la reducerea inflamației”.
S-a dovedit, de asemenea, că reducerea inflamației din corp ajută la menținerea compoziției corporale. Ajută de asemenea la prevenirea anumitor boli legate de greutate.
„S-a demonstrat că scorțișoara reduce greutatea corporală și grăsimea de pe burtă, ajutând la prevenirea obezității”, spun Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos, cunoscute și sub numele de The Nutrition Twins. „Cercetările arată că îmbunătățește rezistența la insulină. Îmbunătățește A1C, controlului pe termen lung al zahărului din sânge, scade trigliceridele și chiar a îmbunătățit regularitatea ciclurilor menstruale. În plus, este plină de antioxidanți”.
Un alt preparat care contribuie la sănătatea organismului este ceaiul de scorțișoară. Află care sunt beneficiile lui.
Scorțișoara reduce riscul de îmbolnăvire
Datorită polifenolilor din scorțișoară, Lisa Young, autoarea cărților Finally Full, Finally Slim și The Portion Teller Plan, spune că acești „antioxidanți puternici conțin proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea bolilor cronice”.
„Scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la reducerea sensibilității la insulină. E condimentul perfect pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2”, spune Young. „De asemenea, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride”.
Scorțișoara scade nivelul de zahăr din sânge
De-a lungul timpului s-a demonstrat că scorțișoara scade cantitatea de glucoză care intră în sânge. Interferarea cu numeroase enzime digestive încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv. De asemenea, poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei, ceea ce ajută la îmbunătățirea absorbției de glucoză de către celulele din corp. Cu toate acestea, acționează mult mai lent decât insulina în sine.
Scorțișoara are un număr mic de calorii
Scorțișoara naturală are un număr mic de calorii. Previne fluctuațiile glicemiei și ale nivelului de energie care rezultă din consumul excesiv de zahăr. Este cel mai bun ingredient în ceea ce privește numărul mic de calorii. Este un înlocuitor perfect pentru zahăr. Aduce un gust dulce în preparate, fără să contribuie la inflamația din organism pe care zahărul o alimentează.