Plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Dacă te-ai hotărât să ții post, dar îți dorești să te răsfeți și cu deserturi savuroase, îți oferim o rețetă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Este un preparat simplu și ușor din ingrediente puține și la îndemână oricui.

Publicat: 10 martie 2022, 6:23

Merele sunt cele mai accesibile fructe care se găsesc pe piață în orice sezon. Sunt și cele mai des folosite la deserturi, pentru că sunt gustoase și se combină perfect cu diferite aluaturi.

Plăcintele cu mere sunt deserturile adorate de toți iubitorii gustului dulce. Sunt ușor și rapid de preparat și conțin ingrediente pe care le deții, cu siguranță, în cămară.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest desert de post, simplu și delicios.

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară – Ingrediente

Pentru prepararea acestui desert simplu și rapid, sunt necesare două categorii de ingrediente: pentru foile de aluat fraged și pentru umplutura de mere.

Ingrediente pentru foile de aluat fraged:

  • 750 gr făină albă, clasică
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 ml apă minerală
  • 50 gr zahăr
  • 7 gr praf e copt
  • 20 ml esență de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Pentru umplutura de mere:

  • 1 kg gr mere răzuite
  • 100 gr zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 30 gr griș.

În plus:

  • 30-40 gr făină pentru masa de lucru și tava de copt
  • 1 lingură de ulei pentru uns tava
  • 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului fraged, care necesită un timp de relaxare, înainte de a fi întins în două foi de dimensiunea tăvii.

Cum prepari aluat fraged pentru plăcintă

Înainte de a dat start procesului tehnologic de preparare a aluatului, adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de două boluri, o sită, un tel sau un mixer de mână.

Trece făina prin sită într-un bol mare sau în bolul mixerului. Adaugă peste ea praful de copt și sarea. Amestecă bine ingredientele pentru omogenizare.

În alt bol, pune uleiul cu zahărul și apa minerală. Cu ajutorul mixerului sau cu telul, amestecă bine aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Adaugă treptat amestecul de ingrediente solide din primul bol, în timp ce amesteci intens. Omogenizează aluatul, acoperă-l cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit 20-30 de minute. Vei obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

În timp ce aluatul fraged pentru plăcintă se relaxează sub folia de prospețime, ocupă-te de mere. Spală bine merele și fără a le îndepărta coaja, dă-le pe răzătoarea mare. Adaugă zahărul și lasă-le deoparte până când se formează sirop. În funcție de siropul format, adaugă 2 sau 3 linguri de griș.

Cum asamblezi și coci delicioasa plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul fraged pentru plăcintă în două părți egale.

Presară făină pe masa de lucru și întinde prima parte de aluat într-o foaie de dimensiunile tăvii de copt. Folosește sucitorul de aluaturi pentru a întinde foaia. Poți folosi o tavă cu dimensiunile de aproximativ 23/36 cm.

Unge tava cu ulei și presară făină peste acesta. Apoi, rulează foaia de aluat pe sucitor și transfer-o în tavă. Cu o furculiță, înțeapă foaia de aluat din loc în loc. Adaugă pudra de scorțișoară peste merele răzuite și întinde compoziția de mere peste aluatul din tavă.

Pe masa presărată cu făină întinde și a doua foaie de aluat. Ruleaz-o pe sucitor și transfer-o peste compoziția de mere din tavă. Înțeap-o și pe aceasta cu o furculiță din loc în loc.

Vezi mai multe imagini cu plăcinta de post cu mere în GALERIA FOTO!

Merele răzuite se amestecă cu pudră de scorțișoară și zahăr brun, pentru un plus de gust și aromă deosebită / Shutterstock

Pune tava la cuptor și coace plăcinta cu mere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și o poți porționa. Bucură-te de gustul delicios al plăcintei de post cu mere, alături de cei dragi!

Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru deserturi de post cu mere, îți mi recomandăm și rețeta de prăjitură de post cu mere și nuci.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI