Cu ingrediente puține și foarte accesibile, poți pregăti pentru masa de prânz sau cină, un preparat gustos și ușor. Poți opta pentru a folosi fasole verde, proaspătă, sau fasole verde congelată. Mâncarea va fi la fel de gustoasă, dar și hrănitoare, datorită multiplelor proprietăți ale păstăilor de fasole.
Specialiștii în probleme de nutriție ne asigură că păstăile de fasole verde, consumate regulat pot avea diverse beneficii asupra organismului. Dintre acestea amintim scădere nivelului de colesterol, reglarea nivelului glicemiei, combaterea afecţiunilor cardiovasculare și, foarte important, reducere a riscului de obezitate.
Păstăile de fasole verde au un conținut ridicat de vitamine şi proteine. De asemeni conțin și multe fibre și nu conţin multe grăsimi. Dar, pentru a beneficia de aceste proprietăți, o mare atenție trebuie acordată timpului de preparare. Fasolea verde nu trebuie supusă tratamentului termic timp îndelungat, ci trebuie preparată al dente.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu acest preparat de post.
Fasole verde la tigaie – Ingrediente
Pe cât de simple sunt ingredientele folosite, pe atât de gustos este preparatul și conferă sățietate, datorită conținutului ridicat de fibre.
Pentru prepararea păstăilor de fasole:
- 1 kg păstăi de fasole verde
- 150 ml apă sau supă de legume
- sare și piper
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 250 gr roșii cherry
- zeamă de lămâie
Pentru servit:
- mujdei de usturoi
- nuci
- mărar verde
Rețetă de fasole verde, de post – Mod de preparare
Gătită cum trebuie, fasolea verde îți poate oferi nutrienții necesari în perioada de post.
Cum se prepară fasole verde la tigaie
Începe prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru.
Îndepărtează capetele de la păstăile de fasole, apoi se spală-le bine păstăile, în apă rece. Pune o tigaie cu uleiul la încins și se adaugă 3 căței de usturoi, ușor striviți. Lasă usturoiul să aromatizeze uleiul câteva secunde, sau chiar un minut, apoi îndepărtează-l.
După ce ai îndepărtat usturoiul, adaugă păstăile de fasole verde și amestecă-le bine în uleiul aromatizat.
În alt vas, încălzește apa sau supa de legume. Din când în când, stropește cu aceasta păstăile de fasole pentru a nu se arde. Taie roșiile cherry în jumătăți și fă-le loc în tigaie, mai întâi cu partea decupată în jos. Trage fasolea verde pe margini, astfel încât roșiile să atingă baza tigăii și să se poată rumeni ușor. Nu le lăsa mult, doar câteva secunde, apoi întoarcele pe cealaltă parte. Acum amestecă-le ușor printre păstăile de fasole pentru a se întrepătrunde gusturile.
Presară sare și piper, stoarce și puțină zeamă de lămâie și mai lasă ingredientele un minut în tigaie și stinge focul.
Învață să prepari mujdei cu miez de nucă
Pune miezul de nucă într-o tavă, pe hârtie de copt, și dă-l la cuptor la temperatură înaltă, pentru 10 minute. Îndepărtează-le cojile, care se vor desface foarte ușor după coacere. Macină miezul de nucă cu râșnița, dar păstrează și câteva bucăți întregi pe care le toci cu ajutorul cuțitului.
Curăță o căpățână de usturoi și pisează-o într-un mojar, cu sare grunjoasă. Când este bine de tot pisată, poți începe să picuri ulei, amestecând continuu, ca la rețeta de maioneză. Vei obține o compoziție albă, cremoasă, în care adaugi miezul de nuci măcinat. Opțional, poți adăuga și mărar verde, tocat. Sau poți opta pentru a adăuga mărarul direct peste păstăile de fasole. Tot peste păstăile de fasole poți adăuga și nucile tăiate la cuțit.
Rezultatul? Un preparat delicios si foarte, foarte gustos! Poftă bună!