Dovleceii sunt printre cele mai populare legume, de care ne putem bucura pe tot parcursul anului. Sunt și foarte versatili pentru că îi putem folosi în multe preparate, cuprinzând toate categoriile de rețete. Putem prepara din dovlecei salate și aperitive, supe și ciorbe, mâncăruri scăzute, conserve și chiar deserturi. Au un gust neutru și pot fi asociați cu multe alte ingrediente.
Din categoria conservelor, putem include dovleceii și în rețetele de murături, dar și în cele de compot, gem sau dulceață. Putem prepara din dovlecei chiar și sosuri delicioase pentru pizza și paste.
Descoperă aici și o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă. În continuare, îți oferim rețeta gogoșilor, detaliată pas cu pas.
Gogoși din dovlecei, turnate cu lingura – Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
- 1 praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta gogoșilor din dovlecei – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de gogoși, va trebui să te ocupi de pregătirea dovleceilor.
Spală dovleceii și dă-i pe răzătoarea mică. Pune dovleceii rași într-o sită și presară un praf de sare peste ei. Lasă-i să stea 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă. După acest timp, stoarce-i bine pentru a elimina cât mai multă apă posibil.
Descoperă și o rețetă de dulceață de dovlecei cu lămâie și anason stelat.