Cu siguranță această problemă se va acutiza mai ales acum, în perioada sezonului rece, când îți vei usca hainele în interiorul locuinței. Fie că e vorba de balcon sau o cameră special amenajată pentru uscarea hainelor, în sezonul rece este foarte posibil ca hainele proaspăt spălate să capete un miros urât. Avem pentru tine câteva sfaturi care te vor putea ajuta.
De ce apar mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate
Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt specifice mucegaiului care s-ar putea să se dezvolte în țesătură.
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că hainele sunt ținute într-un mediu întunecat și umed pentru mai mult timp. De aceea, este recomandat ca imediat după ciclul de spălare, rufele să fie scoase din mașina de spălat și întinse pentru a se usca.
Deși depui un efort substanțial pentru a avea rufe impecabile, iarna este perioada care îți pune cel mai des bețe în roate.
Hainele nu se usucă complet. Timpul de uscare este relativ mai mare decât în alt sezon, iar rufele pot căpăta treptat un miros greu de suportat.
Precum în cazul umezelii și al mucegaiului din casă de care trebuie să scapi rapid, fiindcă îți afectează sănătatea, rufele cu adevărat curate sunt o prioritate. În cazul în care am descris una dintre situațiile în care te afli, îți recomandăm materialul despre cum poți să scapi de mucegaiul din casă.
Cum poți scăpa de mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate
Mirosul de umezeală din haine devine din ce în ce mai neplăcut, mai ales atunci când persistă după mai multe spălări. De aceea este important să știi care sunt metodele de prevenire sau de evitare a acestei probleme extrem de supărătoare.
Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt observate cel mai bine atunci când acestea sunt depozitate într-un dulap cu ușile închise. Astfel, se menține mirosul în țesătură și devine persistent, scrie Express UK.
O soluție eficientă împotriva mirosurilor neplăcute este folosirea oțetului. Acesta are proprietăți antibacteriene. Dezinfectează și îndepărtează mirosurile supărătoare. De asemenea, poți să adaugi și un balsam de rufe mai intens care să suplimenteze mirosul proaspăt.
Ai grijă ca hainele să fie complet uscate înainte de a fi depozitate într-un dulap. În plus, pentru a te asigura că nu există surse de umezeală în casă, folosește un dezumidificator. Acesta poate fi așezat, cu încredere, inclusiv în sertare sau în dulap. Astfel, acest dispozitiv va absorbi umezeala suplimentară, potrivit Mirror.
În plus, este recomandat să cureți des cuva mașinii de spălat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.
Poți folosi oțet, bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie. Dacă preferi o notă mai fresh, picură câțiva stropi de ulei esențial într-un ciclu de autocurățare al mașinii de spălat. Apa folosită în acest ciclu trebuie să fie fierbinte pentru dezinfectare optimă.