Ouăle sunt cele mai populare alimente care pot fi preparate pentru micul dejun. Le poți fierbe moi sau tari, sau le poți poșa în apă clocotită cu oțet și sare. Le mai poți prepara sub formă de ochi, la tigaie, sub formă de omletă sau de jumări. Sunt gustoase în toate variantele.
Și modul de servire a ouălor este versatil. Le poți servi simple, cu brânză sau legume proaspete, dar și cu diferite preparate din carne. Le poți include în salate, atât pe cele fierte, cât și pe cele făcute omletă. Le mai poți include în supe și ciorbe sau în diferite sosuri. Descoperă aici și rețeta de ouă în sos de roșii, din bucătăriile nord-africane, denumită Shakshuka. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru ouăle preparate în felii de pâine, la tigaie.
Ou prăjit în pâine – Ingrediente
- 3 ouă
- 3 felii de pâie
- 1 lingură de ulei sau unt
- sare și piper
- cozi de ceapă verde pentru decor
- roșii cherry pentru servit.
Rețeta oului prăjit în pâine – Mod de preparare
Pentru că rețeta se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni de la început pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare.
Pe post de ustensile, ai nevoie de o tigaie cu capac din sticlă, de un tocător și un cuțit, dar și de un platou sau o farfurie pe care așezi ouăle după preparare.
Deoarece ouăle în pâine sunt delicioase calde, pregătește mai întâi ingredientele cu care le servești. Clătește roșiile și lasă-le la scurs, clătește ceapa verde și toac-o în rondele. Poți folosi și usturoi verde sau leurdă, dacă îți plac aceste ingrediente.
Descoperă aici șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri.
Cum prepari ou prăjit în pâine
Mai întâi, vei pregăti feliile de pâine, pe care le așezi pe tocător și cu vârful cuțitului decupezi un pătrat sau un cerc din interiorul lor. Decupezi din ele astfel încât acolo să încapă oul.
Apoi, unge o tigaie cu puțin ulei și rumenește ușor feliile de pâine pe o parte. Dacă ai o tigaie mai mare le poți rumeni pe toate odată, iar dacă nu, vei prepara câte o felie de pâine pe rând.
Întoarce feliile de pâine cu partea rumenită în sus. Sparge câte un ou în interiorul feliilor de pâine și așază capacul pe tigaie.
Setează flacăra la intensitate medie spre mare și lasă ouăle să se prepare în pâine până când albușurile sunt bine închegate, iar gălbenușurile rămân moi.
Scoate feliile de pâine cu ouăle în interior pe un platou, folosind o spatulă de tort sau o spumieră de silicon. Presară peste ele sare și piper, precum și ceapa verde tocată anterior sau poți opta pentru verdeața preferată. Le poți servi cu roșii proaspete sau cu brânzeturi.
Dacă mai dorești și alte rețete interesante cu ouă pentru micul dejun, mai poți încerca și rețeta de ouă florentine, inspirată din bucătăria franțuzească.