Sardinele, bogate în acizi grași Omega-3, proteine și vitamine, sunt combinate cu untul cremos și notele proaspete de lămâie, creând un echilibru perfect între arome.
Muștarul adaugă o ușoară picantă, iar smântâna oferă o textură fină și catifelată.
Prepararea este simplă, iar ingredientele sunt accesibile, făcând această rețetă o opțiune excelentă pentru orice moment al zilei.
Dacă dorești un alt tip de pește poți opta pentru conserve de hering, macrou sau ton. Conservele de ton sunt printre cele mai populare atunci când se doresc rețete simple și ușoare. Descoperă aici o rețetă de ouă umplute cu pastă de ton.
În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru prepararea rețetei de gustare pe bază de sardine conservate.
Pastă de sardine – Ingrediente
- 1 conservă de sardine în ulei (aprox. 100-120g)
- 50 g unt moale
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1-2 lingurițe de smântână sau iaurt
- sare și piper după gust
- 1 legătură de pătrunjel tocat fin
- 1-2 căței de usturoi zdrobiți.
Rețeta pastei de sardine – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele menționate în listă. Apoi vei aduna și ustensilele pentru a le avea la îndemână și a scurta timpul de preparare. Ai nevoie de un cuțit un tocător, o sită și o presă de usturoi. Mai ai nevoie de un bol și o linguriță, iar pentru pasarea ingredientelor poți folosi un blender sau doar o furculiță.
Descoperă și o rețetă de pastă din măsline pentru gustări delicioase, denumită Tapenade.
Cum prepari pastă de sardine
Scoate sardinele din conservă și transferă-le în sită pentru a se scurge uleiul în exces. Dacă sardinele au oase mari, le poți îndepărta ușor, deși acestea sunt comestibile și bogate în calciu. Se pot sfărâma foarte bine cu ajutorul unui blender sau cu furculița.
Între timp, curăță usturoiul, clătește-l și trece-l prin presă. Clătește și pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Scoate untul de la rece și lasă-l la temperatura camerei să se înmoaie.
Într-un bol, pune sardinele și sfărâmă-le până când se transformă într-o pastă fină. Adaugă untul moale, muștarul, zeama de lămâie și smântâna sau iaurtul. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt perfect combinate.
Adaugă sare și piper după gust. Pentru un plus de aromă, dar și de consistență, adaugă usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat fin. Omogenizează bine toate ingredientele și transferă delicioasa pastă de sardine într-o caserolă cu capac pentru a o depozita la rece.
Pasta de sardine se poate servi imediat pe felii de pâine prăjită sau crackers sau poate fi păstrată la frigider pentru 1-2 zile într-un recipient închis.
Tot din categoria rețetelor simple și rapide cu pește din conservă mai poți încerca și rețeta de pate de somon afumat cu pastă de hrean. Pateul este cremos, este gustos, picant atât cât trebuie și se poate prepara pentru un platou cu aperitive festive.