Ingredientele pentru prepararea acestui tort sunt puține, însă alegerea lor necesită o atenție deosebită. Cu cât sunt mai calitative, cu atât reușita desertului va fi mai sigură. Rețeta tortului brazilian Pavê de limão este asemănătoare cu rețeta de tort Tiramisu. Diferența dintre ele este dată de textura delicată și aerată a cremei, dar și de aroma intensă de lămâie. Este ca o adiere de vânt răcoros, într-o zi caniculară de vară.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de pregătire pas cu pas, pentru a prepara și tu acest tort delicios cu aromă de lămâie.
Tort brazilian cu spumă de lămâie – Ingrediente
- 1 pachet de pișcoturi pentru șampanie
- 250 ml lapte
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 400 ml lapte condensat
- 100 ml suc de lămâie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- coajă de lămâie răzuită – pentru decor
Rețeta Pavê de limão – Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea cremei de lămâie pentru tort, asigură-te că ingredientele au fost ținute la frigider cel puțin 30 de minute. Chiar dacă sunt ingrediente care se depozitează de obicei în cămară, cu cât sunt mai reci, cu atât reușita cremei este mai sigură.
Smântâna pentru frișca naturală se bate mai bine dacă este scoasă de la frigider exact în momentul procesării. De asemenea, bolul mixerului necesită un timp de răcire la frigider, pentru a avea aceeași temperatură ca frișca. Laptele condensat necesită și el răcire, pentru a avea o consistență mai fermă când este amestecat cu frișca.
Cum prepari spuma de lămâie pentru tortul brazilian
Pune smântâna pentru frică în bolul mixerului, răcorit la frigider pentru 30 de minute. Cu ajutorul mixerului procesează smântâna până când capătă fermitate. Adaugă laptele condensat, esența de vanilie și sucul de lămâie proaspăt stors. Mixează în continuare până când obții o cremă omogenă cu textură aerată. Pune bolul cu crema la rece pentru 15-20 de minute, înainte de a asambla deliciosul tort.
Cum asamblezi minunatul tort brazilian cu spumă de lămâie
Ia o formă de tort rotundă cu pereți detașabili și diametrul de aproximativ 25 cm. Îmbracă-i interiorul cu folie de prospețime. Pune laptele într-un bol și însiropează cu el pișcoturile. Ia fiecare pișcot în parte, scufundă-l în lapte pentru o fracțiune de secundă și așază-l în tava de tort.
O parte dintre pișcoturi le vei tăia în așa fel încât să le poți așeza uniform la baza formei de tort. Peste primul strat de pișcoturi întinde 1/4 din cremă. Așezi peste aceasta un alt rând de pișcoturi înmuiate în lapte. Completezi cu altă parte de cremă și repeți procesul până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din crema spumă de lămâie. Deasupra decorezi tortul după propria inspirație cu coajă de lămâie răzuită.
Pune tortul brazilian cu spumă de lămâie la rece pentru 2-3 ore, înainte de a-l porționa. În acest interval de timp, pișcoturile se vor hidrata, iar straturile tortului se vor așeza uniform. Și aromele vor avea suficient timp să se întrepătrundă într-un gust senzațional.
Dacă te-am convins să pregătești acest spectaculos tort brazilian cu spumă de lămâie, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!