Rețeta face parte din bucătăria italiană, fiind un preparat din regiunea Lazio-Roma. Se prepară într-un timp scurt și îți sunt necesare doar câteva ingrediente clasice, pe care le ai întotdeauna la îndemână.
În mai puțin de 15 minute vei avea un preparat gustos și consistent, pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de paste.
Rețetă de paste cu sos picant de roșii – Ingrediente
- 250 gr paste făinoase (penne)
- 500 gr roșii de grădină
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute
- sare după gust
- pătrunjel verde și frunze de busuioc
- pecorino – pentru servit
Rețeta de Penne all’arrabbiata – Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă simplă de paste sunt necesari doar doi pași: fierberea pastelor și prepararea sosului picant de roșii.
Cum se fierb pastele penne
Pe fiecare pachet cu paste este specificat timpul de fierbere al acestora. Însă, în funcție de rețetă, poți fierbe pastele într-un timp mai scurt, mai ales dacă acestea se vor răsfăța ulterior într-un sos, așa cum se întâmplă în rețeta de față.
Pune o oală cu 2,5 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă 2 lingurițe de sare. Amestecă bine până când sarea se dizolvă. Lasă apa să ajungă din nou la primul clocot și adaugă pastele. Fierbe pastele 12-15 minute în apa sărată. În timp ce se fierb pastele, ocupă-te și de sos.
Cum prepari sos picant de roșii pentru rețeta Penne all’arrabbiata
Pune o oală cu apă la fiert. Ca și în cazul pastelor, când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare. Lasă apa să fiarbă din nou, apoi adaugă roșiile și opărește-le pentru un minut. Scurge-le, lasă-le la temperat, apoi curăță-le, îndepărtează cotoarele și le toacă-le în cuburi mici. Apoi, lasă-le deoparte.
Pune o tigaie adâncă cu uleiul de măsline la încins. Curăță usturoiul, strivește-l ușor și sotează-l pentru un minut. În acest timp, usturoiul a aromatizat bine uleiul. Îndepărtează usturoiul și adaugă în ulei rondele de ardei iute.
Cantitatea adaugăta o stabilești în funcție de cât de picant îți place gustul preparatelor.
Amestecă ardeiul iute în ulei timp de 1 minut, apoi adaugă roșiile tocate în cuburi. Lasă sosul de roșii pentru rețeta de Penne all’arrabbiata să fiarbă la foc mediu, timp de 12-15 minute. Pentru a scurta timpul de fierbere al sosului, este ideal să alegi roșii coapte, dar mai puțin zemoase. Gustă sosul de roșii și potrivește-i gustul cu sare și piper, proaspăt măcinate.
După ce au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le în sosul de roșii. Mai lasă pastele să se răsfețe în sos 1-2 minute, apoi stinge focul.
Servește delicioasele paste cu sos picant de roșii decorate cu pătrunjel verde, frunze de busuioc și pecorino răzuit deasupra.
Spor și poftă bună!
Dacă adori preparatele rapide cu paste îți mai oferim o minunată rețetă de spaghete aglio e olio, tot din bucătăria italiană.