Preparat în acest mod pieptul de pui va fi fraged și suculent la interior, dar și foarte aromat și gustos. Acesta se infuzează cu un gust ușor acrișor și cu o aromă citrică foarte plăcută la gust.
În plus, nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici ingrediente complexe.
Sucul de lămâie sau de limetă, oţetul, iaurtul sunt ingrediente ce pot ajuta la frăgezirea celor mai aspre tipuri de carne. Există numeroase rețete în care lămâia și carnea de pui sunt vedete.
Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente. Iar mai jos îți oferim rețeta pas cu pas pentru prepararea pieptului de pui la cuptor, cu lămâie.
Piept de pui cu lămâie la cuptor – Ingrediente
Rețeta acestei delicioase fripturi se prepară în două etape. Împarte și lista de ingrediente în funcție de aceste etape, pentru a-ți ușura munca.
Ingrediente pentru pregătirea cărnii:
- 1200 gr de piept de pui dezosat și fără piele;
- sare și piper după gust;
- 2-3 linguri de ulei.
Pentru sosul de lămâie cu unt:
- 100 gr de unt topit;
- 4-5 căței de usturoi;
- 2 lămâi bio;
- 1 linguriță cu cimbru uscat;
- 1/2 linguriță cu oregano uscat;
- sare și piper după gust.
Piept de pui cu lămâie la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui care necesită un timp de preparare la tigaie, înainte de a-l pune la cuptor. Porționează carnea în 3-4 bucăți și clătește-o ușor cu apă rece. Apoi tamponează bucățile de carne cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de lichid. Condimentează bucățile de carne cu sare și piper.
Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte și rumenește bucățile de carne până când se sigilează pe toate părțile. Apoi așază carnea într-un vas termorezistent.
Cum prepari sosul de lămâie cu unt
Pune untul peste uleiul din tigaie și lasă-l să se topească. Adaugă piperul, 2 căței de usturoi zdrobiți și 2-3 căței de usturoi întregi, necurățați. Apoi adaugă cimbru uscat, oregano și sucul de la o lămâie. Toarnă acest sos peste bucățile de carne din vas.
Descoperă și o rețetă din bucătăria thailandeză de pui în sos de curry roșu.
Spală bine cea de-a doua lămâie și tai-o în felii subțiri. Adaugă-le în vasul pentru friptură.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac și pune-l la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. După 15 minute, ridică capacul de pe vas și întoarce carnea pe partea cealaltă.
Mai repetă procedeul odată, iar în ultimele 10 minute, lasă vasul fără capac, pentru a se rumeni bucățile de carne frumos.
Servește deliciosul piept de pui cu lămâie alături de o garnitură de cartofi, de orez sau de paste. Pune alături și salata preferată pentru ca deliciul să fie maxim. Îți oferim și o rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin, perfecți lângă friptura de pui.