Pudra Matcha este obținută prin măcinarea fină a frunzelor de ceai verde, după ce acestea au fost culese și uscate la umbră. Pudra este folosită, pe lângă ceaiuri, și la diferite preparate culinare. Este utilizată atât pentru gust și culoare, cât și pentru proprietățile benefice asupra organismului.
Poți folosi pudra Matcha pentru a prepara blaturi de prăjituri sau creme, pentru cocktail-uri, latte-uri sau pentru a decora diferite preparate. Descoperă și un articol despre beneficiile ceaiului Matcha pentru sănătatea organismului.
Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa prăjitură.
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei prăjituri de ingrediente pentru blatul cu pudră Matcha, ingrediente pentru cremă și pentru decorul prăjiturii.
Pentru blat cu pudră Matcha:
- 6 ouă de mărime medie
- 150 gr de zahăr
- 150 gr de făină
- 20 gr pudră de matcha
- 30 ml de lapte rece
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
Pentru cremă:
- 500 gr de brânză cremoasă tip Philadelphia
- 250 ml de frișcă lichidă îndulcită
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru decor:
- 450 gr compot de ananas
- 1 plic de gelatină transparentă pentru torturi
- dropsuri de zahăr colorate.
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii. Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie într-o tavă de copt cu dimensiunile de 30/40 cm.
Cum prepari blat de prăjitură cu pudră Matcha
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de Matcha.
Apoi, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul până când devin cristaline.
Adaugă zahărul peste gălbenușuri și amestecă-le până când se diluează zahărul. Adaugă amestecul de făină cu praf de copt și pudra Matcha și omogenizează compoziția. Adaugă și laptele rece pentru a putea amesteca bine compoziția. Apoi încorporează treptat bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.
Întinde compoziția în tavă și nivelează-i suprafața cu o spatulă de tort. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul să se răcească bine în tavă, apoi îi poți îndepărta marginile și secționa în două părți.
Cum prepari crema de brânză
Pune brânza cremoasă într-un bol, adaugă sarea și vanilia peste ea și amestec-o puțin cu mixerul. Amestecă și frișca lichidă până când începe să capete fermitate. Adaug-o treptat peste crema de brânză, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Pune crema de brânză la rece până când montezi prăjitura.
Cum montezi și decorezi delicioasa prăjitură cu ananas și pudră Matcha
Împarte crema în două părți egale. Întinde o parte între cele două foi de blat, iar a doua parte deasupra. Decorează-i marginile cu mici aveline din cremă.
Scurge cuburile de ananas din compot și așază-le deasupra prăjiturii.
Încălzește siropul de la compot și diluează gelatina în el, apoi toarnă lichidul peste cuburile de ananas. Lasă jeleul de ananas să devină ferm deasupra prăjiturii, apoi poți decora prăjitura cu dropsurile multicolore. Porționeaz-o în cuburi și așaz-o pe platouri.
Dacă te va cuceri blatul prăjiturii cu pudră Matcha, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză.