Brownie este denumirea unei prăjituri din bucătăria americană, pe bază de ciocolată în compoziție. Nu este o prăjitură dezvoltată precum pandișpanul sau checul și nu are nici textura pufoasă pentru că nu necesită praf de copt sau bicarbonat. Are o textură umedă, densă și lipicioasă. Poate fi preparată simplă, sau cu adaos de nuci, alune, fructe uscate sau fructe proaspete.
Descoperă aici și rețeta simplă de brownie sau negresă americană. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru varianta cu cireșe proaspete în compoziție.
Prăjitură cu ciocolată și cireșe – Ingrediente
- 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
- 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
- 100 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 200 gr de zahăr
- 3 ouă mari
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 gr de cireșe fără sâmburi.
Rețetă de brownie cu cireșe – Mod de preparare
Începe cu pregătirea compoziției de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune-o într-o crăticioară împreună cu untul. Așază crăticioara la foc mic și topește ingredientele amestecând continuu. Apoi transferă compoziția într-un bol rece pentru a scurta timpul de răcire.
Compoziția de ciocolată nu va trebui răcită complet, ci doar temperată ușor. Între timp, pregătește cireșele pe cale le speli, le scurgi bine și îndepărtezi sâmburii din ele. Apoi le lași la scurs într-o sită pentru a elimina din sucul format în urma extragerii sâmburilor.
Cum prepari și coci delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe
Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius și pregătește o tavă de aproximativ 20 x 30 cm. Pune hârtie de copt în tavă și îmbracă cu ea inclusiv marginile acesteia, pentru a putea scoate prăjitura mai ușor după coacere. După ce ai pregătit tava și cuptorul, continuă cu pregătirea compoziției.
Adaugă zahărul în compoziția de ciocolată cu unt ușor călduță și amestecă doar până când se omogenizează. Nu este necesar să amesteci până la topirea zahărului. Se va topi pe parcurs ce adaugi și restul ingredientelor. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și omogenizează ușor compoziția, după fiecare ou adăugat.
Adaugă extractul de vanilie, apoi făina amestecată cu pudra de cacao și trecut amestecul printr-o sită deasă. Nu uita să adaugi și sarea și omogenizează bine compoziția folosind o spatulă. Amestecă delicat ca și la rețeta de pandișpan, folosind mișcări circulare de jos în sus. Nu amesteca în exces și nici foarte energic. pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină. Un gluten dezvoltat ar duce la o compoziție tare și gumoasă.
Întinde compoziția în tavă și înfige cireșele din loc în loc. Coace delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe timp de 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
Nu o coace în exces pentru a nu se usca.
Las-o să se răcească apoi o poți porționa și savura cu poftă.
Iar dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu cireșe, îți recomandăm să încerci și o tartă cu cremă de mascarpone și cireșe.