Rețeta nu este complicată, iar ingredientele sunt dintre cele des folosite în bucătărie. Cu siguranță le găsești prin cămară, prin frigider și, dor câteva dintre acestea, la cel mai apropiat magazin alimentar.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și tu pe cei dragi cu un desert de senzație, absolut delicios.
Prăjitură cu mere și bezea – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, sunt ingrediente simple, folosite frecvent la deserturi. Ingredientele sunt calculate pentru o tavă cu dimensiunile de aproximativ 24/38 cm.
Pentru aluat:
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 gr zahăr
- 6 gălbenușuri de ouă medii
- 300 gr iaurt grecesc
- 350 gr făină
- 10 gr praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 păstaie de vanilie
- un praf de sare
Pentru umplutura de mere:
- 1500 gr mere
- 150 gr zahăr
- 50 gr unt
- 25 gr amidon de porumb, sau griș
- 2 lingurițe pudră de scorțișoară
Pentru bezea:
- 6 albușuri
- 125 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 praf de sare
Prăjitură cu mere și bezea – Mod de preparare
Înainte de a da startul procesului de preparare al prăjiturii, adu-ți pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a te asigura că nu ai omis niciunul.
Cum se prepară blatul de gălbenușuri cu iaurt
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă untul moale cu zahărul și puțină sare până devine cremos. Adaugă gălbenușurile, vanilia și omogenizează compoziția. Amestecă praful de copt și bicarbonatul cu iaurtul până acestea se dizolvă și adaugă-le imediat peste compoziția de unt cu gălbenușuri. Omogenizează și încorporează, treptat, făina. Va rezulta un aluat mai consistent decât cel de la rețeta de chec.
Tapetează tava cu hârtie de copt și întinde uniform compoziția în ea. Pune tava la cuptor pentru 25 minute la 180 grade Celsius.
Cum se prepară umplutura pentru prăjitură cu mere și bezea
Spală merele, curăță-le de cotoare și de coajă, doar dacă aceasta este deteriorată. Apoi le dai pe răzătoarea mare. Adaugă pudra de scorțișoară și zahărul și pune-le într-un vas, pe foc, la caramelizat. Când se formează sirop, adaugă și untul tăiat în cuburi mici și amidonul, sau grișul. Lasă compoziția de mere să se tempereze până se rumenește blatul pentru prăjitură cu mere și bezea de la cuptor.
Cum se prepară bezeaua de albușuri
Presară un praf de sare peste albușurile odihnite la temperatura camerei. Introdu mixerul în ele și mixează-le energic până devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul și sucul de lămâie și mixează până obții o bezea foarte fermă.
Scoate tava din cuptor și întinde rapid compoziția de mere peste ea și la fel de rapid bezeaua peste compoziția de mere. Creează onduleuri cu o furculiță deasupra, pentru un aspect mai plăcut. Pune din nou tava la cuptor pentru alte 10 minute, până se colorează bezeaua frumos.
Lăsă, delicioasa prăjitură cu mere și bezea să se răcească bine, apoi o poți porționa și o servi cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!