Zmeura, cu aroma ei irezistibilă și forma delicată, este ideală pentru rețetele de deserturi savuroase. O poți include cu succes în aluaturi, atât pentru gust, cât și pentru un aspect deosebit. Se combină perfect cu aluaturile de prăjituri cu iaurt, dar și cu cele cu brânză. Mai poți include zmeura și în creme pentru un contrast de culoare sau o poți transforma în jeleuri delicioase.
Dacă te gândești să o incluzi într-un desert cu ciocolată, zmeura îi va înnobila atât gustul cât și aspectul.
Un exemplu de astfel de desert îl poți descoperi la rețeta de tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru prăjitura cu iaurt și zmeură.
Prăjitură cu zmeură și textură umedă – Ingrediente
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml iaurt grecesc
- 100 ml ulei
- coaja și sucul de la o lămâie
- 150 gr făină
- 50 gr nucă de cocos
- 10 gr praf de copt
- 350 gr zmeură
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat – Mod de preparare
Înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru prăjitură, pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Apoi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi în timp ce amesteci ingredientele.
Avantajul preparării acestor prăjituri cu iaurt în aluat constă în faptul că nu trebuie să separi albușurile de gălbenușuri.
Descoperă și o rețetă de desert cu biscuiți și zmeură, din categoria rețetelor rapide și fără coacere.
Pentru a prepara blatul prăjiturii cu zmeură și iaurt, începe prin a trece prin sită făina amestecată cu praful de copt, într-un bol încăpător. Apoi, adaugă fulgii de nucă de cocos și amestecă bine ingredientele.
Sparge cele patru ouă în alt bol. Adaugă peste ele un praf de sare și zahărul și amestecă-le intens, până când obții o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Apoi, adaugă pe rând: uleiul, iaurtul, sucul de lămâie și coaja acesteia, răzuită fin. Omogenizează bine compoziția după fiecare ingredient adăugat.
La final, adaugă treptat și amestecul de făină cu nuca de cocos și omogenizează ușor compoziția.
Unge interiorul tăvii cu ulei și presară un strat mai generos de făină. Poți folosi și hârtie de copt. Întinde compoziția pentru blat în tavă și presară zmeura pe deasupra.
Lasă zmeura să pătrundă singură în aluat fără a o presa. În timpul coacerii aluatul se va dezvolta, iar zmeura va pătrunde ușor în interior.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos.
Iar dacă ți-am deschis apetitul de prăjituri cu fructe, îți oferim pentru data viitoare și o rețetă de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă.