Se spune că nu poate fi sărbătorită cum se cuvine ziua îndrăgostiților fără acest tort de catifea roșie. A devenit simbolic în întreaga lume, pentru că are tot ce ne dorim de la un desert de sărbătoare. Are gust delicios, are textură umedă și aerată și are culorile specifice dragostei.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celui mai îndrăgit desert pentru Ziua Îndrăgostiților.
Tort catifea roșie – Ingrediente
Ingredientele necesare pentru spectaculosul tort sunt la îndemâna tuturor. Așadar, nu aveți motive pentru a ezita să pregătiți celor dragi acest minunat desert!
Pentru blatul de catifea roșie:
- 8 ouă
- 400 gr zahăr
- 150 gr unt
- 150 ml ulei
- 250 gr iaurt
- 600 gr făină
- 25 gr cacao
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 10 gr praf de copt
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
Pentru crema de brânză:
- 500 gr brânză Philadelphia, sau mascarpone
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare
Rețeta Red Velvet Cake – Mod de preparare
Pentru reușita sigură a rețetei , urmăriți pașii necesari preparării blatului de tort și ai cremei de brânză.
Cum se prepară blatul de tort?
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Apoi separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Peste albușuri presărăm puțină sare și le mixăm până obținem o bezea cristalină. Gălbenușurile le amestecăm bine cu uleiul.
Peste untul moale, ținut la temperatura camerei, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr. Le mixăm bine până obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm gălbenușurile amestecate cu ulei și omogenizăm compoziția.
Încorporăm iaurtul și bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lămâie.
Într-un vas, cernem făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Adăugăm, treptat, acest amestec, în compoziția de mai sus. Picurăm și puțin colorant, apoi încorporăm, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.
Compoziția pentru blat de tort catifea roșie o întindem într-o formă de tort de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptor și coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Lăsăm blatul de tort să se răcească și îl secționăm în trei părți egale.
Cum pregătim crema de brânză pentru Red Velvet Cake
Punem într-un vas untul moale, crema de brânză și zahărul pudră și le mizăm până se omogenizează crema. Mixăm frișca, doar pentru 3/4 din cât am mixa-o în mod normal. O adăugăm peste crema de brână și le mai mixăm împreună până obținem o cremă consistentă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Dăm crema de brânză la rece până se răcește blatul de tort velvet.
Întindem crema în straturi uniforme peste blaturile de tort. Decorăm tortul de jur împrejur și deasupra tot cu cremă de brânză. presărăm deasupra firimituri de blat pentru a evidenția frumoasa culoare de catifea roșie.
Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa și servi alături de cei dragi.