Rețeta celui mai parfumat gem de pere

Dacă adori perele și vrei să te bucuri de aroma lor și la iarnă, îți recomandăm să prepari rețeta celui mai parfumat gem de pere.

Maria Udrea
Publicat: 29 august 2022, 6:08

Gemul de pere este delicios savurat la micul dejun, întins pe felii de pâine prăjită, tartinate cu unt. Dar, datorită aromei sale deosebite și texturii fine, îl mai poți adăuga în sosuri pentru diferite fripturi la mesele festive.

În plus, mai poate fi folosit și ca umplutură pentru prăjituri. Închipuiește-ți cât de delicioase vor fi clătitele umplute cu acest gem cu gust exotic, de toamnă. Poți transforma gemul în jeleu, adăugând puțină gelatină și vei decora cu el torturile și prăjiturile.

Dar pe lângă gustul delicios al gemului, te mai poți bucura și de anumite proprietăți benefice ale perelor care se păstrează chiar și după conservarea acestora.

Dacă te-am convins să prepari gemul delicios din pere, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Gem de pere – Ingrediente

  • 3 kg pere mai coapte
  • 750 gr de zahăr
  • 250 ml de apă
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 baton de vanilie
  • 1 buc.de anason stelat
  • sucul de la o lămâie.

Rețeta celui mai parfumat gem de pere – Mod de preparare

Ca pentru orice rețetă de gem, începe cu pregătirea fructelor, apoi a siropului în care se vor răsfăța perele.

Alege pere coapte și sănătoase pentru un gust optim și reușita gemului. Spală perele, și taie-le în sferturi, pe lungime. Curăță coaja perelor, doar dacă este mai fermă și deteriorată. Înlătură cotoarele perelor și căsuța semințelor. Apoi taie sferturile de pere în cuburi mici și pune-le într-un bol. Stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Lasă-le deoparte și pregătește siropul de zahăr aromat.

Cum prepari siropul pentru dulceața de pere

Pune apa într-o cratiță cu pereții mai groși. Adaugă zahărul și amestecă bine pentru a se umezi tot zahărul. Astfel te asiguri de o topire corectă a zahărului. Așază cratița pe flacăra aragazului și adaugă în ea batonul de vanilie, batonul de scorțișoară și anasonul stelat. Amestecă cu o spatulă de lemn până când se topește tot zahărul. După ce zahărul s-a topit poți reduce intensitatea focului la minim. Lasă siropul pentru gemul de pere să fiarbă pentru 10-15 minute pentru a se aromatiza bine de la mirodeniile adăugate. Apoi adaugă cuburile de pere.

Fierbe gemul de pere pentru aproximativ 30 de minute, sau până când perele se vor pasa și se vor transforma într-o pastă frumos colorată și extrem de aromată. Pe parcursul fierberii se va forma spumă la suprafața gemului. Înlătură spuma cu ajutorul unei site. dacă dorești ca gemul de pere să aibă o textură fină, pasează cuburile de pere cu ajutorul unui blender vertical. Nu uita să înlături din gem batonul de scorțișoară, pe cel de vanilie și anasonul stelat înainte de a folosi blenderul.

După fierbere pune gemul în borcane sterilizate, capsează-le capacele și acoperă-le cu o pătură. După ce se răcesc complet sub pătură le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Iar după ce ai preparat rețeta celui mai parfumat gem de pere, pune pe listă și rețeta pentru dulceață de pere. Te vei bucura la iarnă de aromele toamnei în borcanele tale din cămară.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI