Desertul dalgona este diferit de celebra cafea dalgona, care a devenit populară și ea la începutul pandemiei. Rețeta dalgona este extrem de simplă, din doar două ingrediente. Desertul din faimosul serial Squaid Game este făcut de fapt din zahăr topit, scrie Foxnews.com.
Rețeta dalgona: ingrediente și mod de preparare
Desertul dalgona a devenit foarte popular pe lista de mâncăruri stradale în anii 70′, potrivit Seoul Guide Book.
În Squid Game, desertul este prezentat într-un mod nefericit. Participanții care nu reușesc să obțină forma perfectă în relief pe desert au un sfârșit tragic. Desertul dalgona în serial este elementul principal în jurul căruia a fost construită una dintre probele jocului la care sunt supuse personajele din drama fenomen. În viața reală, această provocare este un joc destinat copiilor din Coreea de Sud și totul este doar o competiție care să-i distreze pe micuți.
Cei care urmăresc TikTok-ul și cele mai populare video-uri de acolo au început să facă acasă rețeta dalgona. Hashtag-ul asociat provocării cu desert dalgona are peste 5 milioane de vizualizări.
Vezi mai multe imagini cu imagini din serialul Squid Game în GALERIA FOTO!
Deserturile sunt de obicei primele pe lista alimentelor interzise atunci când te hotărăști să adopți un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, știai că poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile? Iată cum.
Cum se prepară desertul faimosul desert din Squid Game
Vânzătorii ambulanți de pe străzile din Coreea de Sud fac acest desert în mod tradițional în oale metalice, pe plite așezate în plină stradă. Dacă vrei să încerci acasă această rețetă, iată care sunt pașii pentru a obține faimosul desert din Squid Game.
Ai nevoie de o oală din metal, o lingură din inox, plită, hârtie de copt și o formă de biscuiți în formă de stea.
Ingredientele de care ai nevoie nu sunt deloc multe și chiar banale. Nu e nevoie să mergi la cumpărături. Sunt doar două la număr și anume: zahăr și bicarbonat de sodiu.
Modalitate de preparare pentru rețeta dalgona
- Pune oala din metal pe plită, la foc mediu.
- Toarnă zahăr și amestecă continuu cu ajutorul unei linguri din inox.
- Zahărul este perfect topit pentru rețeta dalgona atunci când are culoarea chihlimbarului. Acela este momentul în care trebuie să presari peste el un vârf de bicarbonat de sodiu și să amesteci din nou.
- Când zahărul și bicarbonatul de sodiu s-au omogenizat, toarnă amestecul într-o tavă întinsă. Dacă nu ai disponibilă o astfel de tavă, poți folosi o hârtie de copt.
- În timp ce amestecul este încă umed și cald, pune forma de stea peste el și împinge ușor. Forma trebuie fie împinsă cât să formeze o amprentă, nu o tăietură completă.
- Scoate mai apoi forma și lasă amestecul să se întărească pe măsură ce se răcește.
Provocarea cea mai mare, care stă și la baza serialului și a trend-ului de pe TikTok este să scoți forma de stea din amestec fără ca aceasta să se rupă.