Ruladele sunt printre cele mai delicate și elegante deserturi, datorită formei și secțiunilor simetrice. Rețetele sunt foarte versatile. Poți crea o mulțime de combinații între foile de ruladă și diferite creme sau fructe.
Descoperă aici și o rețetă de ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.
În continuare, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de ruladă cu mascarpone și căpșuni.
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone – Ingrediente
Ai nevoie pentru a prepara această delicioasă ruladă de ingrediente pentru foaia de ruladă, ingrediente pentru cremă și decor.
Pentru foaia de ruladă:
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 1 linguriță de esență de vanilie
- un praf de sare.
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 gr zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie.
Pentru umplutură și decor:
- 300 gr căpșuni proaspete, tăiate felii
- 50 gr ciocolată albă.
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru foaia de ruladă. Înainte de a începe să amesteci ingredientele, pornește cuptorul la 180° de grade Celsius și tapetează o tavă dreptunghiulară de aproximativ 30×40 cm cu hârtie de copt.
Cum prepari foaia de ruladă
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci până când se formează o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă. Adaugă esența de vanilie. Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o ușor, amestecând de jos în sus cu spatula, până când obții o compoziție omogenă. Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform.
Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. După coacere răstoarnă foaia de ruladă pe un prosop curat, presărat cu zahăr pudră. Îndepărtează hârtia de copt și rulează foaia împreună cu prosopul. Las-o să se răcească complet.
Cum prepari crema pentru ruladă cu căpșuni
Pune brânza mascarpone într-un bol și amestec-o cu zahărul pudră și esența de vanilie până când obții o compoziție cremoasă.
În alt bol, bate frișca lichidă până când capătă o consistență fermă. Încorporează frișca bătută în crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă.
Cum formezi delicioasa ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone
Despachetează foaia de ruladă răcită din prosop și întinde uniform peste ea crema de mascarpone cu frișcă. Distribuie felii de căpșuni deasupra cremei și rulează strâns, fără prosop, dar cu atenție să nu se crape.
Împachetează rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire.
Înainte de servire, topește ciocolata albă pe baie de aburi sau la microunde și decorează rulada cu ea. Așază și căpșuni deasupra, pentru un plus de culoare și aspect spectaculos.
Această rețetă de ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă este un desert răcoritor și delicat, ideal pentru zilele calde de vară sau pentru a aduce o notă de prospețime la mesele festive.
Tot din categoria acestor deserturi delicioase și spectaculoase mai poți prepara și rețeta de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.