Saganaki se referă la o metodă de preparare specifică din bucătăria grecească. Deși Halloumi este originară din Cipru, prăjirea brânzei în stil saganaki a devenit populară și în Grecia. Traducerea literală a cuvântului „saganaki” este „tigaie mică”, iar preparatul inițial folosea brânzeturi grecești precum kefalotyri sau graviera. Cu timpul, Halloumi a fost adoptată datorită texturii sale unice și a capacității de a rezista la temperaturi înalte fără să se topească complet.
Saganaki Halloumi
Această rețetă simplă, dar gustoasă, reflectă tradițiile culinare din Mediterana. Sunt puse în valoare ingrediente de calitate și tehnici de gătit care scot în evidență cele mai bune arome ale acestora.
Descoperă și rețeta grecească de creveți Saganaki, sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai populare rețete cu creveți. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul aperitiv grecesc pe bază de brânză Halloumi.
Saganaki Halloumi – Ingrediente
- 250 g brânză halloumi
- 1-2 linguri făină
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie (pentru servit)
- Pătrunjel proaspăt (opțional, pentru decor).
Rețeta aperitivului grecesc cu brânză Halloumi – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea brânzei Halloumi pe care este recomandat să o tai în felii de aproximativ 1 cm grosime.
Usucă feliile de halloumi presându-le ușor cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate.