Din fericire, cel mai bun secret anti-îmbătrânire numărul unu nu numai că nu este scump, dar te va ajuta să economisești bani. Iată cinci modalități garantate de a încuraja aspectul frumos al pielii și longevitatea biologică.
Ce măsuri trebuie să iei pentru a preveni anti-îmbătrânirea
Medicii spun mereu care sunt pașii de urmat pentru a avea un aspect mai plăcut și pentru a prelungi viața. Există metode care te ajută să-ți menții organismul sănătos și să prelungești durata de viață cu ani buni, scrie eatthis.com.
Dacă ai luat deja măsuri pentru a avea un organism sănătos, iată ce trebuie să faci pentru un aspect mereu tânăr.
Secretul numărul 1 anti-îmbătrânire: Nu fuma niciodată
Fumatul dăunează fără îndoială sănătății și aspectului fizic. Medicii spun că cei care se lasă de fumat își pot reface pielea, plămânii și vasele inimii. Acestea încep să se repare de la sine din momentul în care nicotina nu mai ajunge în organism.
Acest pas este foarte important mai ales dacă ai ajuns într-o altă etapă a vieții și te confrunți cu afecțiuni. Studiile recente au demonstrat că persoanele cu vârsta între 65 și 69 de ani care renunță la țigări își pot prelungi viața cu cel puțin patru ani. Fumatul după vârsta de 60 de ani poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau ale sistemului respirator.
Poartă protecție solară pe tot parcursul anului
Protejarea pielii de razele UVB și UVA nu numai că previne îmbătrânirea prematură, ci reduce și riscul de cancer de piele.
„Cel mai bun lucru pe care îl pot face oamenii pentru a preveni deteriorarea pielii și posibilul cancer de piele este să-și schimbe gândirea despre razele soarelui”, spune E. Victor Ross, MD, director de dermatologie laser și cosmetică la Scripps Clinic Carmel Valley.
Medicii spun că pe soare trebuie să-l privim mai mult ca pe un inamic decât ca pe un prieten permanent. Dovezile care leagă expunerea excesivă la soare de deteriorarea pielii sunt multe. Pielea creează în mod constant celule anormale care au potențialul de a evolua în afecțiuni, dar, în majoritatea cazurilor, sistemul imunitar le depistează devreme și le elimină. Expunerea la soare îți deteriorează pielea. Expunerea la soare epuizează colagenul, care menține pielea netedă și fermă. Poate dilata vasele de sânge și dă pielii un aspect roșiatic.
Mănâncă legume, evită zahărul
Fructele și legumele proaspete, de preferință organice, pentru a evita expunerea la pesticide sunt cruciale nu numai pentru un aspect sănătos și tineresc, ci și pentru a încuraja anti-îmbătrânirea la nivel celular. Trebuie să consumi legume cu frunze, cartofi dulci, avocado, căpșuni și afine.
Fructele și legumele colorate conțin carotenoizi: portocale, cartofi dulci, mango, papaya. Vitamina C este direct responsabilă pentru producerea de colagen și ajută la vasele capilare. Pe de altă parte, excesul de zahăr va deteriora pielea și va avea un impact negativ asupra sănătății generale. Prea mult zahăr în dieta ta te poate face să arăți mai bătrână și mai obosită. Acesta dăunează structurilor de susținere din piele, ceea ce poate accelera ridurile.
Fii atentă cu consumul de alcool
Prea mult alcool îți va îmbătrâni corpul și fața atât pe dinăuntru cât și pe exterior. Se știe că alcoolul deshidratează pielea, privând-o de umiditatea și nutrienții de care are nevoie pentru a menține aspectul strălucitor, suplu și tineresc. Alcoolul îndepărtează lichidul din piele, ceea ce poate crește aspectul ridurilor, uscăciunea și lasarea pielii. Pielea deshidratată poate arăta uscată și nesănătoasă, atât în ceea ce privește culoarea pielii, dar și textura.
Exerciții fizice
Exercițiile fizice regulate previn îmbătrânirea prematură la nivel celular și încurajează un aspect tânăr și sănătos. Când îmbătrânești, metabolismul tău devine, de asemenea, puțin mai lent decât în mod normal, explică WellSpring School of Allied Health.
De aceea trebuie să ai antrenamente regulate și să încerci să variezi acele antrenamente la fiecare două sau trei săptămâni. Acest lucru te ajută să ai un corp mai sănătos. Să îți menții metabolismul la un ritm constant, ridicat, ceea ce ajută la menținerea greutății corporale. Există, de asemenea, unele corelații interesante între starea psihologică și postură. Din moment ce exercițiile te fac să te simți mai bine mental și emoțional, e de la sine înțeles că ajută postura și la nivel psihologic. Exercițiile fizice chiar te pot ajuta să rămâi tânără atât fizic, cât și mental.