Dar, în ciuda numeroaselor lor beneficii, cei mai mulți dintre noi nu știu să mănânce mai multe legume. Uneori poate fi însă dificil să adaugi suficientă culoare farfurii tale. Din fericire, există sfaturi pentru a adăuga mai multe legume în alimentația ta.
Sfaturi care te ajută să incluzi mai ușor legumele
Este mai bine să consumi legumele pe care le iubești decât să nu mănânci deloc legume. Dar dacă vrei să introduci mai multe legume în mesele tale pentru toate beneficiile lor uimitoare pentru sănătate, aceste trucuri sunt pentru tine, scrie theeverygirl.com.
Plant-forward
A avea o mentalitate orientată spre plante te poate ajuta să fii curioasă să le adaugi în farfuria ta. Plant-forward nu înseamnă a elimina alte grupuri de alimente sau a mânca numai pe bază de plante. Mai degrabă se concentrează pe adăugarea de plante pentru a face mesele mai echilibrate.
Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să te gândești cum să adaugi legume la unele dintre mesele tale principale. Îți place să consumi tacos? Fă umplutura cu jumătate de carne tocată și jumătate din legume.
Adaugă legumele în smoothie-uri
Poate cel mai vechi truc din cărțile de alimentație este să adaugi legume în smoothie-uri. Amestecate împreună cu fructe și alte suplimente delicioase, cum ar fi untul de nuci, iaurtul și pudra proteică, legumele sunt ușor de integrat și au un gust grozav. În tot acest timp vei reuși să te bucuri de toate beneficiile lor nutriționale. Este destul de ușor să adaugi verdețuri în smoothie-urile de dimineață și trebuie să-ți spunem că varietatea este condimentul vieții. Deci, data viitoare când vei prepara un smoothie delicios, ia în considerare adăugarea de conopidă congelată, dovlecel sau avocado. S-ar putea să-ți descoperi noua ta combinație preferată. De asemenea, să introduci niște nutrienți vegetali fără a simți neapărat gustul de legume.
Află și cum să păstrezi legumele proaspete în frigider mai mult timp cu prosoape de hârtie.
Încearcă preparatele pe bază de plante
Când vine vorba de adăugarea mai multor legume în dieta ta, a avea la îndemână sosuri grozave pe bază de plante le poate transforma într-o gustare sau o garnitură delicioasă. Dacă nu te pricepi să le prepari, hummus-ul, salsa și guacamole cumpărate din magazin sunt opțiuni grozave. Poți, de asemenea, să îți pregătești propriile sosuri din fasole albă, salsa de porumb, ardei roșu prăjit sau pesto cu ingrediente pe care cu siguranță le ai acasă.
Adaugă legume coapte
În timp ce o brioșă sau o prăjitură nu au în compoziție neapărat „legume”, tu poți adapta cele mai populare rețete. Similar cu un smoothie, adăugarea legumelor în deserturi ajută la obținerea unui desert bogat în nutrienți, fără a compromite aroma. Fasolea este adesea cel mai ușor de adăugat la produsele de patiserie. Ea poate fi folosită ca înlocuitor de grăsime cum ar fi să o folosești în loc de unt sau ulei. Ideal este să optezi pentru năut, cannellini sau fasole Great Northern. Acest tipuri au o aromă mai neutră, făcându-le o bază excelentă pentru produse cum ar fi prăjiturile sau brioșele. Și dacă nu te-am convins, brioșe cu dovleac, prăjituri cu mere, morcovi sau dovlecei, sunt gustări delicioase sau alternative pentru micul dejun.
Optează pentru legume congelate
Nu numai că sunt o opțiune confortabilă. Ele pot fi și mai ieftine, mai ales în lunile de iarnă, când unele produse nu se găsesc la rafturi. În plus, sunt la fel de dense în nutrienți, deoarece sunt congelate atunci când ajung la maturitatea maximă. Deoarece legumele congelate au tendință de a se înmuia atunci când sunt pregătite, poate fi util să le folosești în feluri de mâncare care să pe pună textura în valoare. Pentru ca legumele congelate să aibă un gust mai bun, încearcă să le prăjești sau să le sotezi și să le adăugi în unele dintre mâncărurile tale preferate, cum ar fi pastele sau alături de o porție de cartofi.