Sirop de vișine. Rețetă simplă de băutură savuroasă

Nu rata sezonul vișinelor coapte și aromate, fără a le conserva aroma pentru mai târziu. poți prepara gem, dulceață, compot, dar și sirop de vișine. Siropul este o băutură dulce și răcoritoare, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului.

Maria Udrea
Publicat: 17 iulie 2024, 5:37
Actualizat: 17 iulie 2024, 14:03

Prepararea acestui sirop este destul de simplă și implică doar câteva ingrediente de bază. Este o modalitate excelentă de a conserva aroma intensă a vișinelor și de a o transforma într-o băutură delicioasă. Pe lângă modalitatea de a servi siropul ca și băutură răcoritoare, acesta mai poate fi folosit și la deserturi. Poți siropa cu el blaturile de tort sau de prăjituri. Iar dacă este preparat mai consistent, îl poți transforma în glazuri delicioase sub formă de jeleu.

Descoperă și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, unde poți înlocui jeleul de zmeură cu jeleu de vișine. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare al siropului.

Sirop de vișine – Ingrediente

  • 2 kg vișine coapte
  • 1500 g zahăr
  • 1 litru de apă
  • sucul de la o lămâie.

Rețeta siropului din vișine – Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea vișinelor, pasul cel mai laborios al rețetei de sirop.

Spală bine vișinele sub jet de apă rece, apoi îndepărtează sâmburii.

Poți folosi un instrument special pentru sâmburi sau poți scoate sâmburii manual cu o agrafă sau cu o scobitoare.

Într-o cratiță mare cu pereții dubli, adaugă vișinele fără sâmburi și jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă bine vișinele cu zahărul și pune cratița la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineața.

Cum rețeta de prepari sirop de vișine

După ce s-a format suficient sirop în cratiță așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adu amestecul la punctul de fierbere.

După ce începe să fiarbă, înlătură spuma de la suprafață apoi micșorează intensitatea flăcării la minim. Lasă vișinele să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, până când fructele se înmoaie și eliberează sucul.

Strecoară amestecul printr-o sită fină sau printr-o pânză de tifon pentru a separa lichidul de pulpă. Presează bine pentru a extrage cât mai mult suc posibil.

Aruncă pulpa rămasă sau păstreaz-o pentru alte utilizări, cum ar fi gemul sau o prăjitură.

Descoperă și rețeta pentru dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason.

Măsoară cantitatea de sirop obținută și adaugă restul de zahăr, sucul de lămâie și apa. Adu amestecul la punctul de fierbere, amestecând continuu pentru a se dizolva zahărul. Apoi mai lasă siropul să fiarbă încet timp de 10-15 minute, până când începe să se îngroașe puțin. Nu trebuie să devină prea gros, deoarece se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.

Între timp, sterilizează sticlele sau borcanele în care vei îmbutelia deliciosul sirop de vișine. Toarnă siropul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu în partea de sus.

Închide bine recipientele cu capacele sterilizate și acestea și lasă-le să se răcească la temperatura camerei acoperite cu o pătură.

După ce s-au răcit complet, depozitează sticlele cu sirop într-un loc răcoros și întunecat. Siropul de vișine poate fi păstrat timp de 2-3 ani dacă este bine sigilat.

Pentru consum amestecă siropul cu apă minerală sau apă plată pentru a-l transforma într-o băutură răcoritoare. Poți folosi siropul de vișine și ca ingredient în diverse cocktail-uri pentru a adăuga un plus de aromă. Poți turna siropul peste înghețată, clătite sau alte deserturi pentru a le îmbogăți gustul.

Descoperă și o rețetă de sirop din muguri de pin care este un adevărat elixir pentru sănătate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI