Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic

Dacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi savuroase, rețeta de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, te va cuceri negreșit. Un astfel de tort este și delicios, dar și spectaculos.

Maria Udrea
Publicat: 18 ianuarie 2024, 5:41

Pentru realizarea acestui tort va trebui să prepari un blat cu pudră de cacao în compoziție, ce va avea o textură densă și ușor umedă. Deasupra blatului vei adăuga o cremă de mango combinată cu semințe de mac, iar pentru decor vei prepara un jeleu de zmeură cu gust ușor acrișor și culoare cuceritoare.

Rețeta acestui tort poate fi preparată atât pentru un weekend petrecut cu ei dragi, cât și pentru evenimente mai deosebite în familie. Îi vei impresiona pe cei dragi cu o explozie de arome și texturi, iar contrastul de culori le va cuceri imediat privirile.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort cu mango și zmeură.

Tort cu mango și mac – Ingrediente

Acest delicios tort se compune din trei elemente pe care le vei prepara separat și combina la montarea tortului. Ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul umed de tort, crema de mango cu mac și jeleul de zmeură.

Pentru blat cu diametrul de 24 cm:

  • 2 ouă de mărime medie
  • 120 gr de zahăr
  • 120 gr de unt
  • 80 gr de făină
  • 40 gr pudră de cacao
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru crema de mango cu mac:

  • 400 gr de cremă de brânză
  • 250 ml de smântână pentru frișcă
  • 200 gr de zahăr
  • 400 gr de piure de mango
  • 50 gr semințe de mac
  • 10 gr de gelatină foi 1 praf de sare.

Pentru jeleu de zmeură și decor:

  • 150 gr de zmeură proaspătă sau congelată
  • 75 gr de zahăr
  • 150 ml de apă
  • 3 foi de gelatină
  • 100 gr fistic mărunțit.

Rețeta de tort cu mango și mac – Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tort, primul pas constă în prepararea blatului. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere, dar și un timp de răcire pentru a putea fi secționat. Blatul va avea o textură umedă ce nu are nevoie de însiropare.

În timp ce blatul se coace, poți prepara crema de mango, iar jeleul îl vei prepara după ce crema va deveni fermă.

Cum prepari blatul de tort

Înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, așază hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de de 24 cm și cu inel detașabil.

Amestecă untul moale cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă unul câte unul, ouăle și omogenizează după fiecare. Apoi, adaugă sarea și esența de vanilie.

Trece prin sită făina cu praful de copt și pudra de cacao și adaugă-le treptat în compoziție.

Omogenizează ușor compoziția și întinde-o uniform în interiorul formei de copt. Pune forma de copt în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă-l pe un grătar de răcire.

Descoperă și o rețetă de tort cu foi de bezea și cremă de ciocolată.

Cum prepari crema pentru tort cu mango și mac

Amestecă într-un bol crema de brânză cu smântâna pentru frișcă, folosind mixerul. Când obții o compoziție cremoasă, adaugă semințele de mac și omogenizează compoziția.

Pasează bine miezul de mango pentru a obține un piure fin. Adaugă zahărul, amestecă bine și fierbe piureul de mango doar până când se dizolvă zahărul.

Pune gelatina la hidrata în apă cât să fie acoperită, apoi scurge-o și amestec-o cu piureul de mango fierbinte. Lasă-l să se răcească bine și amestecă-l cu crema în care ai adăugat semințele de mac.

Când ai blatul răcit și crema preparată poți monta tortul.

Pune din nou blatul de tort în forma de copt spălată și ștearsă. Apoi, întinde crema de mango cu mac peste el. Pune tortul astfel format la frigider pentru cel puțin o oră.

Cum prepari jeleul pentru tort cu mango și mac

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea zmeura cu zahărul și apa. Lasă ingredientele să fiarbă pentru 3-4 minute, de la primul clocot. Cu ajutorul blenderului, pasează zmeura până o transformi în piure. Trece piureul rezultat printr-o sită pentru a deveni fin.

Hidratează gelatina ca la pasul anterior, scurge-o și adaug-o în piureul de zmeură cald. Omogenizează bine și întinde imediat jeleul de zmeură peste crema de mango cu mac, după ce aceasta a devenit fermă. Pune din nou tortul la frigider pentru cel puțin o oră sau până când jeleul devine ferm.

Înainte de a-l porționa, decorează tortul cu fistic mărunțit.

Tortul se poate porționa imediat ce jeleul capătă fermitate / Shutterstock

Porționează-l frumos și savurează-l alături de cei dragi.

Contrastul de arome, texturi și culori este cuceritor la acest tort / Shutterstock

Și dacă îți plac torturile cu jeleuri de fructe, pentru data viitoare îți recomandăm o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Acești nativi s-ar putea să se bucure de oportunități de dezvoltare. Zodiile sunt sfăuite să fie atente la semnele pe care...
2
Horoscop
Cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac. Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare
Te întrebi cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac? Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare. Viețile nativilor din zodiac sunt pe cale să se schimbe pentru totdeauna....
3
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Acești nativi au parte de multe surprize plăcute din partea Universului. Cele mai multe zodii vor observa și o perioadă marcată...
4
Horoscop
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024.  Aceste două zodii vor avea parte de surprize plăcute pe tot parcursul zilei. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va...
5
Rețete
Plăcintă cu dovleac de post. Rețetă simplă și ușoară
Această plăcintă cu dovleac de post este ușor crocantă la exterior, datorită foilor de plăcintă coapte, și are o umplutură parfumată și dulce, înmiresmată cu scorțișoară. Dovleacul copt oferă o aromă dulce, caldă și...
PARTENERI