Se pot adăuga fructe după preferințele fiecăruia: afine, zmeură, cireșe, în special fructe de dimensiuni mici. Crema intens aromată și fructele dau un gust deosebit desertului, dar și un aspect spectaculos.
Rețeta este ușor asemănătoare cu o altă rețetă de plăcintă grecească cu portocale, cunoscută sub denumirea de Portokalopita.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest desert savuros din bucătăria grecească.
Soufra cu zmeură – Ingrediente
- 800 gr foi fine de plăcintă
- 200 gr unt gras
- 5 ouă
- 150 gr zahăr
- coaja de la două lămâi
- 250 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 250 gr smântână acră cu 24% grăsime
- 1 praf de sare
- două lingurițe esență de vanilie
- 200 gr zmeură proaspătă sau afine
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Rețetă de plăcintă grecească cu zmeură – Mod de preparare
Mai întâi, te vei ocupa de decongelarea foilor de plăcintă, dacă folosești foi congelate din comerț. Dacă ai timp, poți prepara și foile de plăcintă în casă, urmărind rețeta de aici!
În timp ce foile se decongelează, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Topește untul și lasă-l la temperat.
Pregătește și o formă de tartă cu diametrul de 30-32 cm. Unge-i interiorul cu unt topit.