Reclamă

Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească

Souvlaki de pui este un preparat tradițional grecesc, constând din bucăți de pui marinate și gătite pe frigărui. Sunt servite adesea cu pită, cu legume proaspete sau cu sosuri, cum ar fi sosul tzatziki. Este un fel de mâncare popular în Grecia, fiind apreciat pentru gustul său savuros și versatilitatea sa.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iulie 2024, 7:34

Originea souvlaki-ului poate fi urmărită până în Antichitatea Greacă. Primele mențiuni ale cărnii gătite pe frigărui datează din scrierile lui Homer și Herodot. În Grecia Antică, carnea era marinată și gătită pe frigărui, iar acest mod de preparare a continuat de-a lungul secolelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta a devenit foarte populară în Grecia în anii 1950 și 1960, când micile taverne și standuri de stradă au început să vândă acest preparat delicios. Iar între timp, rețeta s-a răspândit și în alte părți ale lumii, devenind un simbol al bucătăriei grecești.

Tot din bucătăria grecească îți mai recomandăm să încerci și rețeta de gyros cu carne de porc și salată.

Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru delicioasele frigărui de pui.

Reclamă

Souvlaki de pui – Ingrediente

  • 500 g piept de pui tăiat în cuburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 4 frigărui (din lemn, înmuiate în apă sau metalice)
  • pită pentru servire
  • legume proaspete (roșii, ceapă roșie, ardei gras)
  • sos tzatziki (pentru servire).

Rețeta grecească de frigărui de pui – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cărnii de pui și a marinadei în care aceasta va sta o perioadă de timp, la rece.

Curăță pieptul de pui de grăsime și tendoane și secționează-l în cuburi uniforme și de mărimi egale.

Reclamă

Pentru marinare, într-un bol mare, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul curățat și trecut prin presă, oregano, cimbrul, sarea și piperul. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Apoi adaugă bucățile de pui și amestecă-le bine pentru a le acoperi uniform cu marinada.

Acoperă bolul cu un capac sau cu folie de prospețime. Pune-l în frigider și lasă carnea la marinat pentru aproximativ 2-3 ore.

Descoperă și rețeta de piept de pui mediteraneean. Este o rețetă de friptură din piept de pui, care are la bază marinarea cărnii într-un sos de iaurt.

Cum prepari souvlaki de pui

Încălzește un grătar sau o tigaie grill la foc mediu-mare.

Înfige bucățile de pui pe frigărui, lăsând spațiu între ele pentru o gătire uniformă.

Așază frigăruile pe grătar și gătește-le, întorcându-le ocazional, până când carnea este rumenită complet și are o culoare aurie. În aproximativ 10-12 minute frigăruile sunt gata.

Pentru servirea lor încălzește pita pe grătar timp de câteva minute.

Pentru ca rețeta să fie completă, servește souvlaki-ul de pui cu pita caldă, legume proaspete tăiate și sos tzatziki.

Însă deliciosul souvlaki de pui poate fi servit și cu alte garnituri, cum ar fi cartofi prăjiți, orez sau salată. Marinarea corectă și gătirea uniformă sunt esențiale pentru a obține un preparat gustos și suculent.

Dacă mai dorești și alte rețete din bucătăria grecească, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×