Originea souvlaki-ului poate fi urmărită până în Antichitatea Greacă. Primele mențiuni ale cărnii gătite pe frigărui datează din scrierile lui Homer și Herodot. În Grecia Antică, carnea era marinată și gătită pe frigărui, iar acest mod de preparare a continuat de-a lungul secolelor.
Rețeta a devenit foarte populară în Grecia în anii 1950 și 1960, când micile taverne și standuri de stradă au început să vândă acest preparat delicios. Iar între timp, rețeta s-a răspândit și în alte părți ale lumii, devenind un simbol al bucătăriei grecești.
Tot din bucătăria grecească îți mai recomandăm să încerci și rețeta de gyros cu carne de porc și salată.
Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru delicioasele frigărui de pui.
Souvlaki de pui – Ingrediente
- 500 g piept de pui tăiat în cuburi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lămâie
- 3 căței de usturoi, pisați
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 4 frigărui (din lemn, înmuiate în apă sau metalice)
- pită pentru servire
- legume proaspete (roșii, ceapă roșie, ardei gras)
- sos tzatziki (pentru servire).
Rețeta grecească de frigărui de pui – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cărnii de pui și a marinadei în care aceasta va sta o perioadă de timp, la rece.
Curăță pieptul de pui de grăsime și tendoane și secționează-l în cuburi uniforme și de mărimi egale.