Ingredientele sunt dintre cele mai comune rețetelor de gustări și foarte accesibile. Aluatul foietaj îl poți procura cu ușurință din orice magazin alimentar. Pentru umplutură poți folosi șuncă presată sau șuncă crud-uscată și cașcavalul preferat. De asemeni, condimentele le poți adăuga după propriul gust. Iar, opțional, un sos pentru uns aluatul.
Pentru atunci când ai mai mult timp de stat prin bucătărie, îți oferim și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării spiralelor din aluat foietaj cu șuncă și cașcaval.
Spirale cu șuncă și cașcaval – Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj congelat
- 350 gr șuncă presată
- 250 gr cașcaval
- 2 linguri cu muștar
- 2 linguri cu ketchup
- semințe de chimen
- semințe de susan alb și negru
- oregano uscat
- 1 ou pentru uns aluatul.
Rețeta spiralelor cu șuncă și cașcaval – Mod de preparare
Mai întâi vei scoate aluatul foietaj de la congelator și îl lași la decongelat, la temperatura camerei. Între timp, vei aduce pe masa de lucru și celelalte ingrediente.
Și pentru că aluatul se va decongela într-un timp relativ scurt, poți porni și cuptorul, setându-i temperatura la 200 de grade Celsius.
Pregătește și tava mare a cuptorului în care așezi hârtie de copt.
Descoperă și 3 rețete din aluat congelat pe care să le încerci când nu știi ce să mai gătești.
Cum prepari spirale cu șuncă și cașcaval
Când aluatul s-a decongelat, despachetează-l și întinde-l pe folia cu care a fost împachetat. Nu îl lăsa foarte mult la decongelat pentru că se va înmuia. Lasă-l doar atât cât să se poată despacheta și întinde ușor. Aplatizează ușor foaia de aluat cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Nu întinde foaia în exces, doar aplatizeaz-o puțin. Cu ajutorul unei pensule de patiserie unge cu muștar jumătate din foaia de aluat. Peste stratul de muștar adaugă felii subțiri de șuncă.
Peste feliile de șuncă presară cașcaval răzuit. Îndoaie jumătatea de aluat liberă peste cea cu ingredientele adăugate și preseaz-o ușor cu sucitorul. Apoi, cu ajutorul unui cuțit de porționat pizza secționează fâșii de 2 cm grosime din pachetul de aluat umplut. Răsucește ușor fâșiile, oferindu-le forme de spirale. Lipește-le capetele prin presare și așază-le în tava pregătită, la distanțe de 1 cm unele față de celelalte.
Poți folosi ketchup în loc de muștar sau poți prepara o parte din spirale cu ketchup și o parte cu muștar. Unge-le cu ou bătut și presară semințe sau condimente peste ele. Vor avea un aspect mai plăcut, dar și gust aromat. Poți opta pentru semințe de chimen, de susan alb sau negru și oregano uscat.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasele spirale cu șuncă și cașcaval pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Le poți servi ușor calde sau reci, simple sau cu diferite sosuri dulci sau picante.
Tot din categoria rețetelor de gustări având ca bază aluatul foietaj, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pateuri cu brânză sărată și mărar.