Căpșunile sunt delicioase atunci când le savurezi simple, dar aduc un plus de gust, aromă și culoare, dacă sunt incluse în deserturi. Aceste fructe au o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Conțin vitamine, precum C, E, B1, B2, B6 sau K, dar și minerale, precum fier, calciu, magneziu. În conținutul căpșunilor se găsesc și fibre, care ajută în procesul de digestie.
Antocianina este o substanță din conținutul căpșunilor responsabilă cu stimularea arderii depunerilor de grăsime. În plus, au foarte puține calorii, ceea ce le fac ideale de consumat și în cadrul diferitelor diete.
Consumul de căpșuni este recomandat și persoanelor care suferă de anemie. Acestea au proprietăți nutritive, asigurând o alimentație corespunzătoare combaterii anemiei.
Profită și tu de aceste multiple proprietăți, incluzând căpșunile în dieta ta, mai ales în plin sezon al coacerii acestora.
Urmărește mai jos rețeta celui mai simplu și rapid desert cu căpșuni, pentru a-l prepara și savura alături de cei dragi.
Spumă de căpșuni cu albușuri – Ingrediente
- 250 gr de căpșuni bine coapte
- 4 albușuri de ouă medii
- 125 gr de zahăr tos
- 25 gr de zahăr vanilat
- 1 praf de sare.
Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de preparare a desertului, este important să ții cont de câteva sfaturi importante.
Pentru reușita bezelei din albușuri, acestea nu trebuie să fie reci, abia scoase din frigider. Pune-le în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei pentru 20-30 de minute. Presară și un praf de sare peste ele. Acesta are rolul în obținerea fermității bezelei într-un timp mai scurt.
De asemenea, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, poți măcina și zahărul tos. Macină-l împreună cu zahărul vanilat pentru a se intensifica aroma.
Cum prepari spumă de căpșuni cu albușuri
Înainte de prepararea bezelei, pregătește căpșunile. Clătește-le bine cu apă rece și lasă-le să se scurgă într-o sită sau pe prosoape de hârtie absorbante. Curăță-le și pune-le în recipientul unui blender. Adaugă și 1-2 linguri din cantitatea de zahăr și procesează-le până când obții un sos cremos și delicios.
Trece sosul de căpșuni prin sită doar dacă îl dorești fin și fără semințe.
Descoperă și cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.
Pentru a prepara bezeaua, după ce albușurile s-au încălzit la temperatura camerei, pornește mixerul și amestecă albușurile presărate cu sare până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul și amestecă-le energic, până când bezeaua devine fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu sosul de căpșuni și pune vasul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Apoi, poți porționa delicioasa spumă de căpșuni cu albușuri în pahare sau în cupe de înghețată. Decoreaz-o cu căpșuni proaspete și servește-o alături de cei dragi.
O altă rețetă de desert rapid și simplu cu căpșuni pe care îl poți prepara este rețeta de Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni.