Ștrudel cu vișine. Desert simplu și delicios, cu gust dulce-acrișor

Dacă vrei să profiți din plin de sezonul vișinelor coapte, nu ezita să le incluzi în diferite rețete de deserturi. Începe cu o rețetă simplă, dar delicioasă de ștrudel cu vișine. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nu vei petrece nici timp îndelungat pentru prepararea lui.

Maria Udrea
Publicat: 11 iulie 2023, 6:42

Tot ce trebuie să faci este să frămânți un aluat clasic din puține ingrediente și să îndepărtezi sâmburii vișinelor. Dacă nu ai timp pentru prepararea aluatului, poți folosi un aluat clasic de foietaj. Îl găsești în toate magazinele alimentare, este accesibil și este perfect pentru astfel de deserturi.

În momentul în care vei dispune de mai mult timp și vrei să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara și aluatul foietaj în casă. Poți pregăti o cantitate mai mare, pe care ulterior o vei congela. Așa te vei bucura și cu altă ocazie de un aluat gustos și sănătos, preparat în casă.

Descoperă aici rețeta aluatului foietaj preparat în casă, iar mai jos, îți oferim rețeta ștrudelului cu vișine și gust dulce-acrișor.

Ștrudel cu vișine – Ingrediente

Pentru acest desert delicios, ai nevoie de câteva ingrediente pentru prepararea aluatului și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Vezi mai jos care sunt acestea.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 120 ml apă
  • 60 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță de oțet
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 100 gr de unt topit.

Pentru umplutură:

  • 750 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr zahăr
  • 25 gr amidon alimentar.

Ștrudel cu vișine – Mod de preparare

Pentru că aluatul constituie baza desertului, începe cu prepararea acestuia. Odată frământat, îl lași să se relaxeze la rece și pregătești vișinele.

Cum prepari aluat fraged pentru ștrudel

Amestecă făina cu sarea și trece amestecul prin sită, într-un bol de frământare. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi sau dat pe răzătoare. Adaugă și oțetul. Apoi frământă untul cu făina, folosind vârfurile degetelor, până când obții niște firimituri.

Picură câte puțină apă în timp ce frămânți rapid aluatul. Te oprești din a adăuga apă când devine compact. Pune aluatul fraged într-o pungă de plastic și lasă-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pregătește vișinele. Clătește vișinele cu apă rece, îndepărtează-le sâmburii și pune-le într-un bol. Adaugă zahărul peste ele și amestecă-le. Lasă-le la rece până când se formează sirop, apoi adaugă amidonul alimentar. Acesta se va hidrata și va absorbi siropul format.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

Cum modelezi și coci deliciosul ștrudel cu vișine

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul într-o foaie subțire. Unge 2/3 din suprafața foii de aluat cu jumătate din cantitatea de unt topit. Apoi, împachetează aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie. Îndoaie partea de aluat neunsă peste cea unsă, aducând-o la jumătatea acesteia. Apoi, îndoaie aluatul de la celălalt capăt peste cele două părți.

Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și întinde-l din nou într-o foaie mai subțire. Unge din nou foaia de aluat cu restul de unt topit. Adaugă vișinele cu sosul de amidon la unul din capete. Rulează aluatul cu sosul de vișine la interior și așază-l în tava cuptorului, pe hârtie de copt.

Aluatul se presează bine la capete pentru a nu ieși vișinele din el / Shutterstock

Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul ștrudel cu vișine pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească, presară zahăr pudră peste el și îl poți porționa. Cei dragi vor fi încântați de acest desert simplu, dar delicios.

Ștrudelul se porționează mai bine după răcire / Shutterstock

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu vișine, poți încerca rețeta de prăjitură cu vișine și cacao.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI