Rețeta acestei prăjituri este foarte ușor de preparat. Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor. Cu siguranță, și tu le ai în cămară și frigider, iar vișine găsești din abundență în piață. Prăjitura este gustoasă și răcoroasă, dar și foarte apetisantă. Contrastul minunat de culori este atractiv, iar gustul este divin. Aluatul cu iaurt, dens și ușor umed, se completează perfect cu vișinele suculente și frumos colorate.
La același tip de aluat, poți asorta orice fructe preferi. Poți înlocui vișinele cu cireșe, afine, zmeură ori căpșuni. Sau poți prepara o delicioasă prăjitură cu caise și iaurt în aluat.
Îți oferim mai jos rețeta unui desert simplu de vară, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării lui.
Rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt – Ingrediente
Pentru o tavă cu dimensiuni de 23/36 centimetri ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 400 gr iaurt cremos
- 200 ml ulei
- 400 gr făină
- 7 gr praf de copt
- un praf sare
- 500 gr vișine
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- puțin ulei și făină pentru tapetat tava
Prăjitură cu vișine și iaurt – Mod de preparare
Pregătește mai întâi vișinele, îndepărtându-le sâmburii cu dispozitivul special, dacă îl deții, sau cu ajutorul unei scobitori. După ce toți sâmburii au fost eliminați, pune vișinele la scurs într-o sită. Cât timp excesul de lichid este eliminat, poți trece la pașii următori.
Cum prepari aluatul cu iaurt
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi și a reduce din timpul de coacere al prăjiturii.
Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă sarea și zahărul peste ele. Procesează-le cu ajutorul mixerului până obții o compoziție spumoasă, iar zahărul și sarea sunt diluate. Poți folosi și un tel.
Adaugă uleiul și vanilia, apoi omogenizează compoziția. Amestecă praful de copt cu iaurtul cremos și adaugă-le în compoziția de ouă. Omogenizează din nou compoziția, apoi adaugă treptat făina cernută.
Unge interiorul tăvii cu ulei și presară puțină făină atât la bază cât și pe pereții laterali. Apoi toarnă compoziția pentru prăjitură cu vișine și iaurt în ea. Niveleaz-o uniform și presară vișinele scurse deasupra ei. Apasă-le ușor cu o spatulă, să intre puțin în aluat.Pune tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-55 de minute, la 180 de grade Celsius.
În ultimele 5-6 minute, poți face testul cu scobitoarea, pentru a fi sigură că prăjitura este bine coaptă. Scoți tava ușor din cuptor, introduci i scobitoare la jumătatea prăjiturii și dacă nu este umedă când o extragi, prăjitura este coaptă. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă.
Prăjitura cu vișine și iaurt, aromată cu vanilie este o prăjitură ușor acrișoară de la vișine și plăcut aromată. Apoi o poți decora cu zahăr o porționezi frumos și o servești cu poftă alături de cei dragi.
Dacă ești în căutarea altor rețete de prăjituri cu fructe de sezon, îți recomandăm și rețeta de clafoutis cu cireșe.
Spor și poftă bună!