Sparanghelul, cunoscut și sub denumirea de asparagus este o legumă delicioasă de primăvară cu numeroase beneficii pentru sănătate. Are un conținut sărac în calorii, dar bogat în vitamine, minerale și antioxidanți.
Consumul de sparanghel este recomandat tuturor, fără restricții. Este bogat în vitamine din complexul B, dar și în vitamina K, cu rol esențial în coagularea sângelui și în sănătatea oaselor. Mai conține și vitaminele C si E, flavonoide sau polifenoli.
Consumul de sparanghel aduce îmbunătățiri, în primul rând, sistemului digestiv, fiind bogat în fibre. Descoperă aici care sunt beneficiile consumului de sparanghel și de ce este recomandat să-l incluzi în alimentația ta.
Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru supa cremă preparată din sparanghel.
Supă cremă de sparanghel verde – Ingrediente
- 500 gr sparanghel verde
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 cartofi medii
- 1 litru de supă de legume
- 200 ml smântână pentru gătit
- 100 gr parmezan răzuit
- 30 gr unt
- 20 ml ulei de măsline
- sare și piper după gust.
Rețeta supei cremă de sparanghel – Mode de preparare
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o astfel de supă cremă. Important este să le combini armonios și să respecți etapele de adăugare a acestora în supă pentru a-și degaja când trebuie aromele.
Nici condimentele adăugate în exces nu au ce căuta într-o supă cremă, pentru a nu influența gustul legumei de bază, adică sparanghelul. Descoperă și o rețetă de sparanghel cu bacon în aluat foietaj.
Cum prepari rețeta de supă cremă de sparanghel verde
Mai întâi, vei curăța ceapa și usturoiul și le vei toca mărunt. Un cățel de usturoi îl vei păstra pentru finalul de fierbere a supei.
Pune untul cu uleiul de măsline într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Când untul este topit, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le ușor.
Curăță sparanghelul de partea lemnoasă și, dacă este mare, taie-l în bucăți mai mici. Adaugă-l peste ceapa și usturoiul călite. Amestecă-l ușor cu aceste ingrediente și lasă-l să se înmoaie puțin și să-și degaje aroma în grăsimea din cratiță. Apoi, adaugă supa de legume. Dacă nu ai supă de legume, poți adăuga apă.
Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și toacă-i în cuburi. Adaugă-i și pe aceștia în supă. Mai adaugă și puțină sare și lasă ingredientele să fiarbă, până când sunt bine pătrunse și se pot pasa. Acoperă cratița cu un capac pentru a nu se evapora aromele ingredientelor.
După ce toate ingredientele sunt bine pătrunse, folosește blenderul și pasează-le. Apoi, adaugă smântâna lichidă și mai fierbe supa cremă timp de 10-12 minute. La final de fierbere, adaugă cățelul de usturoi oprit și răzuit, dar și parmezanul răzuit. Potrivește gustul supei cu sare și piper.
Servește delicioasa supă cremă de sparanghel verde, cu parmezan, ușor fierbinte, cu pâine prăjită sau cu crutoane aromate.
Dacă te întrebi în ce preparate mai poți adăuga sparanghelul, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu sparanghel în șuncă afumată și brânzeturi cu roșii cherry, pentru una dintre gustările zilei.