Supă de legume plină de savoare și vitamine

Dacă te numeri printre iubitorii de supe sau dacă vrei să pregătești celor dragi un preparat simplu și ușor, îți oferim o rețetă de supă de legume plină de savoare și vitamine. Din multe legume multicolore și câteva condimente necesare, vei obține un preparat gustos și sănătos.

Publicat: 11 mai 2021, 16:05
Cu cât legumele din supă sunt mai colorate, cu atât sunt mai pline de vitamine / Shutterstock

Poți folosi legumele preferate, important este să fie cât mai colorate. Specialiștii în nutriție ne asigură că legumele cu cât sunt mai colorate sunt și mai pline de vitamine.

Este ideală și pentru copii, iar dacă nu agreează legumele tocate cuburi, o poți transforma într-o supă cremă delicioasă, servită cu crutoane. Supele sunt preparatele cele mai recomandate pentru masa de prânz. Sunt gustoase, sunt hrănitoare și hidratante. Sunt și ușor de digerat, deci nu ai motive să le eviți. Dacă optezi pentru o supă cu carne, poți încerca rețeta de supă de pui cu găluște. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unei delicioase și sănătoase supe.

Supă de legume plină de savoare și vitamine – Ingrediente

  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 cartofi
  • 8-10 păstăi de fasole verde
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • sare și piper, după gust
  • puțin tarhon uscat
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Rețetă de supă de legume – Mod de preparare

Începe prin a curăța toate legumele și pune-le în apă rece până când le vei adăuga în supă.

Pune o oală cu 3 litri de apă la fiert și 2-3 linguri de ulei. Adaugă și o linguriță de sare. Apoi ,adaugi pe rând, legumele tocate în cuburi, în funcție de timpul necesar de fierbere, pentru fiecare.

Adaugă mai întâi ceapa galbenă și ceapa roșie. Lasă-le să fiarbă 8-10 minute, la foc mediu. Adaugă apoi morcovii, rădăcina de pătrunjel și pe cea de păstârnac. Lasă-le să fiarbă 6-7 minute, apoi adaugi cartofii, păstăile de fasole verde și dovlecelul. Pentru un aspect mai plăcut, important este ca legumele să fie tocate de dimensiuni aproximativ egale.

Când toate ingredientele din supă cremă de legume plină de savoare și vitamine sunt pătrunse, adaugă roșiile decojite și tocate cuburi. tot acum adaugă și ardeiul gras, tocat cuburi. Ardeiul are perioada de fierbere destul de rapidă, deci se adaugă întotdeauna spre final, pentru a rămâne mai crocant.

Roșiile se decojesc mai bine și rapid dacă sunt opărite pentru 3 minute în apă clocotită cu puțină sare.

După ce ai adăugat toate legumele în supă, gustă supa și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Adaugă și puțin tarhon uscat. Acesta îi va da o aromă tare plăcută și gust ușor acrișor. La final, după stingerea focului, adaugă și pătrunjelul verde spălat și tocat mărunt.

Poți servi delicioasa supă de legume plină de savoare și vitamine cu câteva crutoane de pâine aromate.

Cum faci crutoane de pâine

Taie pâine în cuburi pe care le așezi într-o tavă, pe hârtie de copt. le stropești cu puțin ulei de măsline și presari peste ele ierburi aromate, uscate, usturoi granulat, piper, boia de ardei, sau ce condimente dorești. Dai tava la cuptor la 220 de grade pentru 6-8 minute, sau până când crutoanele se rumenesc și devin crocante.

Spor și poftă bună!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI