Adăugarea unei surse de proteine la smoothie-uri poate ajuta la creșterea valorii lor nutriționale și le face mai sățioase, ceea ce poate duce și la o scădere în greutate. Din păcate, obezitatea pediatrică și obezitatea la adulți a crescut mult în ultimii ani.
Top alimente pentru a adăuga proteine în smoothie-uri
Sursele de proteine, cum ar fi iaurtul și semințele, încetinesc digestia, ceea ce poate duce la o absorbție mai mică a zahărului în fluxul sanguin, ajutându-te totodată să te simți mai plină după masă.
Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru funcția imunitară, creșterea musculară și multe alte procese importante din organism. Atingerea obiectivelor zilnice de proteine este cheia pentru o sănătate optimă.
Iaurt grecesc
Cu textura sa cremoasa și gustul acidulat, iaurtul grecesc este un ingredient excelent, bogat în proteine pe care să îl adaugi la smoothie.
Iaurtul grecesc conține o cantitatea de proteine de două ori mai mare decât cea din iaurtul obișnuit, ceea ce îl face o alegere mai bună dacă încerci să crești aportul de proteine.
Semințe de chia
Semințele de chia sunt bogate în nutrienți precum acizi grași omega-3, fibre, calciu, magneziu, fosfor și mangan. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine pe bază de plante, oferind 4,7 g de proteine la 28 de grame de semințe de chia consumate.
Poți adăuga semințe de chia la orice tip de smoothie, inclusiv la smoothie-urile pe bază de fructe și smoothie-uri verzi.
Unt de arahide
Untul de arahide este un ingredient popular pentru smoothie. Se combină foarte bine cu majoritatea ingredientelor pentru smoothie și este delicios în combinație cu cacao, afine sau scorțișoară.
Untul de arahide oferă aproximativ 7 g de proteine la 2 linguri, deci este o alegere bună pentru persoanele care doresc să-și mărească aportul de proteine.
Semințe de cânepă
Semințele de cânepă sunt bogate în proteine, oferind 9,48 g la 3 linguri. Folosirea semințelor de cânepă în smoothie-uri te poate ajuta îndeplini valorile zilnice recomandate de proteine, în timp ce crești aportul de alți nutrienți esențiali, cum ar fi magneziu, zinc și grăsimi sănătoase pentru inima.
Brânză de vaci
Brânza de vaci este un produs lactat bogat în proteine. Ea poate fi consumată atât singură, cât și în rețete precum smoothie-uri pentru a crește conținutul de proteine.
O porție de 1 cană de brânză de vaci oferă 24 g de proteine. O cană acoperă, de asemenea, 17% din necesarul zilnic de calciu, un mineral necesar pentru oasele sănătoase, funcția musculară, producția de hormoni și multe alte procese vitale din organism.
Tofu
Tofu este un produs din soia bogat în proteine, cu 8,67 g per 85 de grame. Este o opțiune excelentă pentru persoanele care urmează diete pe bază de plante. Tofu poate fi adăugat la mai multe rețete. Îl poți încorpora în salate, smoothie-uri, pentru a crește conținutul de proteine.
Tofu este, de asemenea, sărac în carbohidrați și bogat în vitamine și minerale precum calciu, zinc, seleniu și fier, făcându-l un aditiv nutritiv pentru smoothie.