Torturile sunt deserturile ideale pentru a marca diferite evenimente speciale din viața ta și a familiei.
Rețetele de torturi sunt foarte versatile, mai simple sau mai complexe, le poți prepara în funcție de preferințele celor dragi.
Iar atunci când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie, poți opta pentru torturile fără coacere. Dacă nu ai inspirație, îți oferim mai jos una dintre rețetele noastre de tort fără coacere.
Tort de căpșuni cu glazură oglindă – Ingrediente
Pentru acest tort împarte lista de ingrediente împărțită în trei: ingrediente pentru blat, cremă și glazură & decor.
Pentru blat – tavă cu diametrul de 26 cm:
- 300 gr de biscuiți cu cacao
- 150 gr de unt cu peste 80% grăsime
- 2 linguri de lapte.
Pentru cremă:
- 400 gr de ciocolată albă
- 200 ml de frișcă lichidă
- 400 gr de căpșuni
- 50 gr de zahăr
- 10 gr de gelatină
- 50 ml de apă
- 1 praf de sare.
Pentru glazura oglindă de căpșuni:
- 250 gr de căpșuni
- 100 gr de ciocolată albă
- 100 ml de frișcă lichidă
- 5 gr de gelatină
- 25 ml de apă
- 1-2 picături de colorant violet,
- flori comestibile pentru decor.
Tort de căpșuni cu glazură oglindă – Mod de preparare
Se începe cu prepararea blatului de biscuiți, care este simplu și nu necesită coacere. Se sfărâmă biscuiții mărunt și se amestecă cu untul topit în lapte fierbinte. Compoziția rezultată se întinde imediat în forma de tort, în care așezi în prealabil hârtie de copt atât la bază, cât și pe laterale.
Pune forma cu blatul la rec, până când prepari crema.
Cum prepari cremă de căpșuni
Spală căpșunile, curăță-le și transformă-le în piure cu ajutorul unul blender. Adaugă zahărul pudră și amestecă bine, până la dizolvarea acestuia.
Încălzește frișca lichidă și topește ciocolata albă în ea. Amestecă bine pentru omogenizare. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi și adaug-o peste crema de ciocolată caldă. Amestecă intens pentru omogenizare. Lasă compoziția să se tempereze ușor, apoi amestec-o cu piureul de căpșuni.
Toarnă crema rezultată peste blatul de biscuiți și niveleaz-o bine la suprafață. Pune tortul la frigider pentru 3-4 ore sau până când crema devine fermă.
Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.
Cum prepari glazura pentru tort de căpșuni cu glazură oglindă
Glazura oglindă de căpșuni se prepară în același mod ca și crema, dar din cantități diferite de ingrediente.
După ce ai preparat piureul de căpșuni, îl treci printr-o sită deasă pentru a deveni fin. Amestecă piureul cu crema de ciocolată albă în care ai adăugat și gelatina, ca la pasul anterior. Pentru a obține o culoare diferită față de cea a cremei de căpșuni, adaugă și 1-2 picături de colorant violet.
Scoate tortul de la rece, înlătură inelul circular și hârtia laterală și așază-l pe un grătar. Toarnă glazura caldă peste tort, cât încă este fluidă. Las-o să curgă și pe lateralele acestuia pentru a îmbrăca tortul de jur împrejur în glazură.
Pune din nou tortul la rece până când glazura devine fermă. Apoi îl poți decora cu flori comestibile.
Tot din categoria rețetelor de torturi rapide și delicioase, îți mai oferim și o rețetă de tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe.