Tort de clătite cu cremă de zmeură

Ideal pentru a-i surprinde pe cei dragi, acest tort de clătite cu cremă de zmeură este delicios și spectaculos, dar și ușor de preparat.

Publicat: 27 octombrie 2021, 7:05
Actualizat: 30 decembrie 2021, 11:58

Rar există iubitor de desert care să nu adore clătitele clasice, însă torturile de clătite cuceresc instant orice gurmand. Chiar dacă necesită mai mult timp prepararea clătitelor, pașii necesari sunt simpli, iar ingredientele sunt mereu la îndemână. Cât despre cremele de umplere, acestea se pot adapta în funcție de gustul fiecăruia. Crema de zmeură este gustoasă și aromată. În plus, nuanța ei plăcută, va oferi tortului un aspect deosebit.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i încânta și tu pe cei dragi cu un tort de clătite delicios.

Tort de clătite cu cremă de zmeură – Ingrediente

Pentru prepararea acestui tort, ai nevoie de ingredientele destinate pregătirii aluatului de clătite și cele necesare în realizarea cremei și decorului.

Ingrediente pentru aluat de clătite:

  • 4 ouă medii
  • 750 ml lapte
  • 250 ml apă minerală sau bere
  • 25 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 350 gr făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru crema de zmeură și decor:

  • 250 gr zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 gr de zahăr
  • 50 gr praf de budincă cu aromă de zmeură
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • 1 praf de sare
  • 200 gr frișcă pentru decor

Tort de clătite cu cremă de zmeură – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului de clătite Acesta necesită 10 minute de repaus pentru ca la final clătitele să fie pufoase. În timp ce aluatul se odihnește, prepară crema de zmeură, care necesită un timp de răcire.

Cum prepari aluatul de clătite

Pune ouăle în bolul mixerului împreună cu un praf de sare și zahărul. Zahărul adăugat în aluat are rolul de a intensifica culoarea clătitelor în timpul coacerii. Amestecă intens ingredientele cu ajutorul mixerului până obții o compoziție spumoasă.

Adaugă, pe rând laptele, făina amestecată cu bicarbonatul și apa minerală împreună cu esența. Omogenizează aluatul după fiecare ingredient adăugat. Apa minerală ajută aluatul de clătite să devină mai pufos în timpul coacerii.

Pune o tigaie antiaderentă, cu diametrul de 28-30 cm, la încins la foc mediu. La primele clătite, o poți unge ușor cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, pune din aluatul de clătite în tigaie, atât cât să îi acoperi baza. Coace fiecare clătită în parte pentru câteva secunde pe fiecare parte. Pune clătitele coapte pe un platou și lasă-le să se răcească.

Pentru a fi mai pufoase clătitele se adaugă în aluat puțin bicarbonat de sodiu / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru tort de clătite cu cremă de zmeură

Pune praful de budincă într-un recipient și adaugă puțin lapte rece peste el. Omogenizează bine amestecul. Restul de lapte rămas pune-l într-un vas pe foc și adu-l la temperatura de fierbere. Adaugă zahărul și un praf de sare, apoi toarnă praful de budincă diluat, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Fierbe crema până capătă textura unei budinci. Adaugă zmeura și mai fierbe crema 2-3 minute, pentru a se degaja aroma de zmeură.

Lasă crema de zmeură să se tempereze ușor, apoi introdu mixerul în ea și pasează fructele de zmeură. Poți trece crema de zmeură prin sită, dacă adori textura fină. Încorporează untul rece în crema, de asemeni răcită, folosind mixerul.

Textura cremei de zmeură devine mai consistentă datorită untului adăugat / Profimedia Images

Când ai clătitele reci și crema de zmeură preparată, poți asambla tortul de clătite.

Folosește un cerc de tort cu diametrul puțin mai mic decât al clătitelor. Așază-l peste clătite, pe rând și decupează cu un cuțit surplusul de clătite. Vei obține astfel același diametru. Întinde crema uniform între clătite, iar deasupra și de jur-împrejur decorează tortul cu frișcă.

Tortul de clătite se decorează cu frișcă / Profimedia Images

Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se întări crema de zmeură și a-l putea secționa frumos. Decorează deliciosul tort de clătite cu cremă de zmeură și cu flori pentru un aspect atractiv.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI