Ca să nu fii nevoită să aștepți zile bune pentru a te bucura de un avocado, până îl poți savura, îți sugerăm câteva idei utile și extrem de simple. În cazul în care vrei să prepari o gustare și nu ai la îndemână un avocado copt, poți grăbi lucrurile.
Trucuri prin care faci un avocado să se coacă mai repede
Spre deosebire de multe alte fructe care cresc în copaci, avocado nu se coace până când nu este cules. Unele cercetări arată că avocado poate atârna în copac timp de 12 luni fără să se coacă.
Un semn prin care să îți dai seama dacă avocado poate fi savurat este culoare cojii. Aceasta se închide mai tare la culoare în momentul în care avocado este copt. În plus, pentru a verifica, avocado devine din ce în ce mai moale pe măsură ce se maturizează.
Așadar, atunci când pui mâna pe el și îl strângi puțin, fructul ar trebui să cedeze presiunii. Producătorii de avocado acoperă adesea avocado cu ceară pentru a reduce pierderea de apă, îi depozitează la temperaturi scăzute sau îi tratează cu o substanță chimică pentru a le încetini coacerea, scrie Healthline.com.
Descoperă și ce deserturi sănătoase poți face dintr-un avocado bine copt.
Pune-l într-o pungă de hârtie
Aceasta este cea mai rapidă metodă de coacere a unui avocado. Acestă variantă funcționează de minune și nu necesită efort substanțial. În două, trei zile, avocado necopt va fi gata pentru prepararea celor mai gustoase și aromate bucate.
Această tehnică funcționează datorită unui hormon vegetal numit etilenă, care apare în mod natural în fructe precum merele și bananele.
Etilena declanșează procesul de coacere, iar atunci când este combinată într-o pungă de hârtie, gazele de etilenă produse de acest fruct sunt prinse și fac ca avocado să se coacă mai repede împreună. Această metodă face parte din lista cu trucuri prin care faci un avocado să se coacă mai repede
Se păstrează la loc cald
Dacă depozitezi fructul în frigider, spre exemplu, îi vei încetini procesul de coacere. Cu toate acestea, atât cercetările actuale, cât și cele mai vechi demonstrează că depozitarea avocado la 20 de grade reduce timpul de coacere în comparație cu o temperatură mai mică de 13 grade Celsius.
Fenomenul se explică prin producerea a mai multă etilenă la o temperatură mai ridicată, scrie eatthis.com.
Depozitează-l lângă o banană
Ca și avocado, bananele sunt fructe care produc cantități mari de etilenă. Aerul bogat în etilenă accelerează coacerea prin încurajarea fructelor din apropierea unui avocado să producă singure mai multă etilenă.
De aceea, dacă vrei să faci un avocado să se coacă mai repede, trebuie să îl așezi lângă o banană. Procesul poate dura între una și două zile. Verifică zilnic fructul pentru a te asigura că nu este prea copt.