Rețeta biscuiților sărați este simplă și ușor de preparat. Însă pentru reușita unor biscuiți delicioși, crocanți și cu aspect apetisant, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special untul, care este ingredientul de bază al unui aluat reușit, va trebui să fie calitativ și cu procent mai mare de grăsime.
Și tot pentru gustări delicioase, dacă deții un aparat special de sărățele sau de vafe, mai poți încerca și o rețetă de sărățele fragede, cu borș și semințe de chimen. Până atunci, descoperă mai jos rețeta biscuiților aperitiv, care se prepară simplu, la cuptor.
Biscuiți aperitiv cu unt și brânză – Ingrediente
- 150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 gr brânza de vaci, proaspătă
- 150 gr făină
- 1 ou de mărime medie
- 50 gr brânză sărată (parmezan sau telemea veche)
- semințe de chimen sau alte condimente preferate (opțional).
Rețeta biscuiților aperitiv – Mod de preparare
Pentru început va trebui să aduci ingredientele la temperatura camerei și să le lași 35-40 de minute să se încălzească. Untul va trebui să aibă textura moale înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.
Trece făina prin sită, pentru a fi mai aerată când vei frământa aluatul. Pune brânza proaspătă într-o sită, să se scurgă de zer. Dă brânza sărată pe răzătoarea cu orificii mici, pentru reușita unui aluat omogen.
Cum prepari aluatul pentru biscuiți aperitiv cu unt și brânză
Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el brânza proaspătă, bine scursă. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă și fină.
Adaugă oul, apoi brânza răzuită și omogenizează bine compoziția. Dacă te hotărăști să adaugi semințe sau alte condimente, presară-le peste compoziție, apoi încorporează treptat și făina.
Frământă aluatul doar atât cât să devină compact. Nu frământa în exces pentru a nu se topi untul. Dacă acesta se topește, aluatul va mai îngloba făină, iar biscuiții vor ieși tari.
Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru minim 2 ore.
În acest interval de timp untul va deveni mai ferm, iar aluatul va fi ușor de modelat.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește și cea mai mare tavă a cuptorului și așază hârtie de copt în ea.
Cum formezi și coci biscuiții aperitiv cu unt și brânză
Pune aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie de 4-5 mm grosime. Din această foaie vei decupa biscuiți folosind o formă specială cu aspect de floare sau un pahar cu diametrul mai mic. Cu vârful unei scobitori creează câteva găuri mici prin biscuiți.
Așază biscuiții în tava de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptorul încălzit și coace biscuiții pentru 7-8 minute, la 200 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces pentru a nu deveni tari. Se coc într-un timp scurt atât cât să devină ușor aurii.
Imediat după coacere, transferă biscuiții în alt vas, pentru a stopa procesul termic.
Poți depozita delicioșii biscuiți aperitiv cu unt și brânză în cutii metalice sau recipiente de sticlă cu capace. Pot rezista la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.
Descoperă și care sunt cele mai hrănitoare și delicioase semințe, și de ce e indicat să le incluzi în dietă.