Chiar dacă biscuiții se găsesc cu ușurință în magazinele alimentare, atunci când sunt preparați în casă, satisfacția este mult mai mare.
Îi poți prepara după propriul gust, având control deplin asupra ingredientelor. Rețetele de biscuiți sunt simple și rapide, nu petreci mult timp în bucătărie pentru prepararea lor. Sunt și foarte versatile pentru că poți prepara biscuiți gustoși și sănătoși dintr-o mulțime de ingrediente.
O altă rețetă de biscuiți sărați pe care ți-o recomandăm spre testare este rețeta de biscuiți aperitiv cu unt și brânză. Sunt delicioși, crocanți și merg serviți alături de un pahar cu lapte, iaurt sau o cană cu ceai.
Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea biscuiților din banane și fulgi de ovăz.
Biscuiți de banane și fulgi de ovăz – Ingrediente
- 2 banane nu foarte coapte
- 100 gr fulgi de ovăz
- 1 linguriță cu de extract de vanilie
- 50 gr stafide
- 50 gr bucăți de ciocolată amăruie.
Rețeta biscuiților cu ovăz și banane – Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor necesare pentru aluatul de biscuiți. Apoi, pregătește cea mai mare tavă a cuptorului. Pune hârtie de copt în interiorul acesteia. Ca ustensile de preparare, nu ai nevoie decât de un bol mai mare, o furculiță și de o râșniță de cafea sau de un chopper.
Când ai totul pregătit, poți începe prepararea aluatului pentru biscuiți.
Cum prepari biscuiți de banane și fulgi de ovăz
Aluatul pentru biscuiți se prepară foarte simplu și rapid. Însă pentru reușita unor biscuiți savuroși, cu aspect plăcut, fulgii de ovăz se aleg dintre cei mai mari și mai crocanți. Dacă vei alege fulgi de ovăz fini, aceștia se vor înmuia rapid, iar compoziția nu va avea textura potrivită formării biscuiților.
De asemenea, optează pentru banane coapte și sănătoase, dar nu foarte moi. Cele moi devin suculente și vor înmuia aluatul pentru biscuiți.
Mărunțește stafidele prin mașina de tocat pentru ale transforma într-o compoziție cleioasă. Aceasta va avea rol de legătură între ingredientele din aluat, dar va oferi și gust dulce și aromat biscuiților.
Macină o mică parte dintre fulgii de ovăz pentru a-i transforma în făină. Decojește bananele și pasează-le cu furculița. Nu le pasa foarte fin, ci lasă bucăți mai mari pentru ca biscuiții să fie mai aspectuoși, iar gustul delicios. Mărunțește și ciocolata cu cuțitul, dacă optezi pentru tabletă de ciocolată. Poți folosi bănuți sau dropsuri de ciocolată.
Amestecă toate aceste ingrediente într-un bol până când obții o compoziție compactă.
Cu ajutorul unei linguri, ia din compoziție și formează delicioșii biscuiți de banane și fulgi de ovăz direct în tava de copt. Pune tava în cuptor și coace biscuiții pentru 20 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.
Vor fi absolut delicioși după răcire.
Tot pentru micul dejun sau pentru gustările simple din pauza de masă de la serviciu, poți prepara și rețeta de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.