Pe lângă merele dulci și fulgii de ovăz sănătoși și consistenți, mai adaugi în compoziție și banane bine coapte. Acestea oferă consistență aluatului, dar și aromă și gust dulce. Dacă nu dorești să folosești unt sau ulei de floarea soarelui, poți opta pentru ulei de cocos sau un alt tip de ulei sănătos.
Chiar dacă nu folosești făină clasică, fulgii de ovăz măcinați suplinesc acest ingredient de bază pentru aluaturi clasice. Zahărul este suplinit din plin de mere și de banane.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert delicios și foarte sănătos.
Brioșe cu mere și fulgi de ovăz – Ingrediente
- 3 mere mari și dulci
- 2 banane coapte
- 2 ouă mari
- 500 gr fulgi de ovăz
- 50 gr ulei de cocos
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară.
Rețeta brioșelor cu fulgi de ovăz – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare aluatului de brioșe. Macină fulgii de ovăz cu ajutorul unui robot de bucătărie până când se transformă în făină. Amestecă făina din fulgii de ovăz cu praful de copt, un praf de sare și pudra de scorțișoară. Oprește o mică parte din fulgii de ovăz întregi, pentru decorul brioșelor.
Citește și despre beneficiile consumului fulgilor de ovăz și de ce sunt recomandați în dieta zilnică.
Curăță bananele, rupe-le în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender electric. Adaugă peste ele uleiul de cocos și ouăle. Uleiul de cocos îl vei folosi solid, așa cum este în borcan. Nu necesită diluare pentru că se va înmuia în timpul amestecării ingredientelor.
Pentru aluatul de brioșe, vei folosi două mere, iar un măr îl vei folosi la decorul acestora. Optează pentru cele mai dulci mere sau pentru merele preferate.
Cum prepari brioșe cu mere și fulgi de ovăz
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de brioșe, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtiuțe speciale brioșelor într-o tavă cu 8-9 forme de copt brioșe.
Procesează ingredientele din recipientul blenderului până când obții o compoziție omogenă. Transferă compoziția într-un bol.
Răzuiește cele două mere și adaugă-le imediat în compoziția din bol. Nu îndepărta coaja merelor pentru că este plină de vitamine. Adaugă și esența de vanilie, apoi încorporează amestecul de făină cu praf de copt și scorțișoară. Omogenizează bine compoziția și împarte-o uniform în formele de brioșe.
Taie în felii foarte subțiri mărul oprit. Adaugă câte 3-4 felii în fiecare brioșă. Presară pe deasupra brioșelor și fulgii de ovăz opriți.
Pune tava cu brioșe cu mere și fulgi de ovăz în cuptorul încălzit. Coace brioșele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă brioșele să se răcească bine, apoi te poți bucura de gustul lor delicios și de porția de sănătate pe care ți-o oferă.
Și dacă îți plac deserturile cu fulgi de ovăz, mai poți încerca și rețeta de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.