Chiar și un încăpător în bucătărie poate să pregătească o mămăligă. Rețeta este simplă și necesită câteva ingrediente simple. Sigur și tu ai în bucătărie tot ce este necesar pentru a prepara o mămăligă gustoasă. Totuși, dacă nu stăpânești tehnica potrivită, atunci mămăliga ta s-ar putea să iasă cu multe cocoloașe.
Când e recomandat să adaugi mălaiul în apa pentru mămăligă
Dacă îți dorești să eviți formarea cocoloașelor în rețeta de mămăligă, atunci te afli în locul potrivit. Există câteva trucuri simple la care poți apela pentru a obține preparatul perfect. Ordinea de adăugare a ingredientelor este importantă pentru a evita formarea cocoloașelor, spun bucătarii profesioniști pentru EatThis,NotThat.
Mămăliga ar trebui să aibă o consistență cremoasă, însă există persoane care preferă ca acest preparat să fie mai tare. Indiferent de consistența pe care o dorești, este important ca preparatul tău să nu aibă cocoloașe.
Cele mai multe gospodine obișnuiesc să adauge mălaiul în apă atunci când aceasta fierbe. Însă există un truc care îți va asigura reușita ori de câte ori alegi să prepari mămăliga. Pune apa la fiert și adaugă în ia un praf de sare. Înainte ca apa să atingă punctul de fierbere, adaugă în ea puțină făină de porumb.
Abia mai apoi poți începe să adaugi mălaiul și să amesteci energic pentru a evita formarea de cocoloașe. Mămăliga este un preparat care poate fi servit alături de nenumărate preparate tradiționale românești.
O porție de sarmale se potrivește excelent alături de puțină mămăligă caldă.
Rețeta de mămăligă
Pentru a obține cel mai bun preparat trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Ne dorim să ai cele mai bune rezultate așa că mai jos găsești ingredientele necesare.
- 1 litru de apă
- 250 grame de mălai
- 10 grame de sare grunjoasă
Alege mălai grișat și de granulație mai mică. În felul acesta vei scurta timpul de fierbere. Trece mălaiul prin sită pentru a îndepărta impuritățile care s-ar putea afla în acesta. Pune apa la fiert. Alege un vas de fontă pentru a avea cele mai bune rezultate.
Când apa este aproape de punctul de fierbere trebuie să adaugi sarea. Pune apoi și o mână de mălai în apa fierbinte și amestecă intens. Acum trebuie să lași mălaiul să fiarbă până când atinge punctul de fierbere.
Din acest moment poți adăuga treptat și restul cantității de mălai. Este important să amesteci continuu. Când compoziția devine consistentă folosește pentru amestecare o spatulă de lemn. Mămăliga trebuie să fiarbă la foc mic pentru a evita formarea cocoloașelor.
Mălaiul va fi hidratat și nu se va simți crocant. Mămăliga este fiartă complet atunci când se desface singură de pe lingura de lemn cu care ai amestecat. Acest aspect este extrem de important pentru a obține compoziția dorită.
Experții în nutriție te sfătuiesc să fierbi mălaiul la un foc potrivit pentru ca acesta să nu-și piardă proprietățile. După ce a ai fiert-o, poți răsturna mămăliga pe un tocător de lemn. Aceasta trebuie lăsată să se răcească puțin înainte de servire.