Reclamă

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte

Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca acestea să iasă perfecte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 mai 2024, 7:19

Paștele are unele dintre cele mai frumoase tradiții. Ouăle roșii nu lipsesc de pe masa creștinilor ortodocși. Vopsirea ouălor de Paște poate fi un proiect pe care îl aștepți cu mare drag. Ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare și completează perfect masa pe care ai aranjat-o.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite

Pentru a avea ouăle perfecte de Paște trebuie să le pregătești cu mare atenție. Pentru început, specialiștii de la EatThis recomandă să pui ouăle la frigider înainte și după fierbere.

Îți vei dori să ai pe masă ouă proaspete, gata pentru consum. După ce ai cumpărat ouă și le-ai depozitat corespunzător, poți să începi procesul lor de pregătite.

Fierberea ouălor este primul pas esențial chiar și pentru vopsire. Vei avea nevoie de o cratiță, apă și ouă. Pune ouăle în cratiță și acoperă-le cu apă. Adu apa la punctul de fierbere și lasă ouăle la fiert pentru 10 până la 15 minute.

Scufundă apoi ouăle în apă rece sau pune-le într-un vas plin cu gheață. În felul acesta vei preveni formarea unui inel verde în jurul gălbenușului de ou.

Reclamă

După ce ouăle tale s-au răcit, poți începe procesul de vopsire. Ouăle pot fi vopsite cu ajutorul vopselei din comerț sau cu diferite trucuri simple și ușoare. Dacă optezi pentru vopsea din comerț, atunci va fi nevoie să respecți instrucțiunile producătorului.

Dacă vrei o metodă naturală, atunci poți să vopsești ouăle cu sfeclă roșie sau cu foi de ceapă. Descoperă aici cum vopsești ouăle cu sfeclă roșie.

Trucul care te va ajuta să pui pe masa de Paște ouăle perfecte. Pentru momentele petrecute în familie, poți păstra câteva ouă fierte pe care să le încondeiezi ulterior alături de micuții tăi.

Reclamă

Aceștia pot participa activ și își pot decora ouăle de Paște exact așa cum își doresc. Alege culori speciale și petrece mai mult timp cu micuții tăi făcând activități distractive și creative.

Trucuri pentru a nu crăpa coaja ouălor atunci când le fierbi

Dacă vrei să ai ouăle perfecte, specialiștii de la EatThis îți vin în ajutor cu câteva sfaturi. Pentru început nu pune ouăle la fiert imediat ce le-ai scos din frigider.

Acestea ar trebui lăsate să ajungă la temperatura camerei înainte de a fi puse în cratița cu apă. Mai mult, specialiștii recomandă să adaugi ouăle în apă încă de la nceput.

Evită să pui ouăle în cratița cu apă atunci când aceasta a atins punctul de fierbere. Șocul termic ar putea face duce la crăparea cojii oului.

Metoda cea mai simplă de fierbere este să pui cratița cu apă și ouă la foc mediu și să aștepți să ajungă la punctul de fierbere.

Specialiștii în bucătărie mai recomandă, de asemenea, să te asiguri că ai ouăle tale sunt acoperite bine cu apă. Apa ar trebui să fie la cel puțin un centimetru deasupra ouălor.

Nu uita că ouăle au nevoie de un timp de fierbere adecvat pentru a obține rezultatul perfect.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Deciziile spontane sunt la ordinea zilei pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024 îți aduce previziuni astrale pentru toate zodiile. Vor exista probleme pe plan financiar și momente de...
2
O femeie îmbrăcată elegant, în cadru feeric
Horoscop
Zodiile care sunt cei mai buni profesori. Nativii care au darul predării
Ești un profesor care caută să descopere secretele din spatele priceperii sale la catedră sau doar vrei să înțelegi care nativi au abilități înnăscute de predare? Ai mai jos o listă făcută de astrologi...
3
Shiloh Jolie-Pitt cu părul prins la un eveniment public
Divertisment
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut după ce și-a tuns părul scurt
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut de când a decis să treacă printr-o schimbare radicală de look. Adolescenta s-a tuns scurt și se bucură de această perioadă așa cum...
4
Leonardo DiCaprio cu o șapcă pe cap și în timp ce vorbește la un telefon
Divertisment
Cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul și Vittoria Ceretti nu au mai ținut cont de nimic
S-a aflat cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul a fost surprins în compania iubitei sale. El și Vittoria Ceretti nu s-au mai ascuns de camerele de fotografiat și-au dat frâu...
5
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
PARTENERI
×