Nu este ușor să începi o dietă, mai ales dacă aceasta este una restrictivă. Pentru a pierde în greutate este nevoie de un deficit caloric, iar acest lcuru poate înse,na schimbarea anumitor obiceiuri alimentare. Corpul va avea nevoie de timp pentru a se putea obișnui cu noul stil de viață. Acesta este unul dintre motivele pentru care s-ar peuat să ți se facă foame la scurt timp după ce ai terminat deja de mâncat.
Ce poți face dacă ai un apetit crescut în timpul unei diete
Provocarea nu este să pierzi în greutate, ci să reușești să ajungi la un echilibru pe care să-l poți menține pe termen lung.
Se poate întâmpla ca atunci când ai reușit să scapi de câteva kilograme să te gândești că te poți întoarce la obiceiurile vechi, spune Healthshots.
Acest lucru poate duce la creșterea și mai rapidă în greutate. Dacă vrei să-ți păstrezi silueta de invidiat, atunci trebuie să transformi dieta într-un stil de viață sănătos.
Este unul dintre motivele pentru care nutriționiștii nu recomandă diete extrem de restrictive. Echilibrul este cel care te va ajuta să ai rezultatele la care visezi.
Programează-ți mesele
Este foarte important să-ți stabilești programul de mâncare. Nu trebuie să iei masa la o oră fixă, spun specialiștii.
Cu toate acestea, este important să te asiguri că nu sari peste nicio masă principală a zilei. În timp îți vei regla apetitul și vei reuși să-ți scazi apetitul. Totodată, vei reușit să-ți controlezi mult mai ușor nivelul de zahăr din sânge.
Fii indulgentă și optează pentur gustări sănătoase
Gustările sunt extrem de importante în procesul de slăbire, da și în cel de menținere. Încearcă să fii indulgentă cu tine și să iei o gustare atunci când simți că îți este foarte foame. Gustările ar trebui luate între mesele principale ale zile.
Optează ori de câte ori ai ocazia pentru gustări sănătoase, dar bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine pot ajuta la reglarea apetitului.
Include mai multe proteine și în dieta ta
Proteinele și fibrele îți pot regla apetitul. Acestea au nevoie de un timp mai lung pentru a fi digerate. Proteinele îți oferă rapid senzația de sațietate și te pot ajuta să o menții pentru o perioadă mai lungă de timp.
Poți opta pentru proteine vegetale dacă nu obișnuiești să consumi carne sau lactate.
Firele sunt și ele la fel de importante. Acestea ajută inclusiv la reglarea digestiei. La final vei avea o combinație care te va ajuta să reduci semnificativ pofta excesivă de mâncare, scrie Healthline.
Hidratează-te corespunzător pentru a regla apetitul
De multe ori pofta de mâncare este confundată cu nevoia de a bea apă. Ai grijă să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi.
Hidratarea este un pas important în menținerea greutății corporale, dar și a sănătății organismului. Poți reduce pofta de mâncare dacă te hidratezi corespunzător, susțin nutriționiștii de peste hotare.
De ce ți se face foame în timpul unei diete
Apetitul crescut poate să apară în timpul unei diete, dar și după ce ai ajuns la final cu un regim restrictiv. Atunci când slăbești, stomacul tău eliberează cantități mari ale unui hormon pe nume grelină, un hormon care induce senzația de foame.
Acest hormon poate fi mult mai prezent la persoanele care au pierdut recent câteva kilograme. Specialiștii spun că în loc de foame, acest hormon poate semnala și lipsa de energie a corpului, deoarece, după pierderea în greutate, acesta ar putea să aibă nevoie de mai multă energie.