Cei mici vor prefera, cu siguranță, cereale dulci la micul dejun. Fie vorba între noi, gustul de miere sau de ciocolată ar putea bate orice nutrient. Adulții, în schimb, țin să fie mai atenți la ceea ce consumă. Există diferite tipuri de cereale pentru micul dejun – integrale, cu fructe confiate, cu nuci sau alune, ori simple.
Cereale la micul dejun
Cu siguranță, industriile medicale și cele alimentare au realizat unele dintre cele mai interesante combinații de cereale. În principal, cel mai important este ca acestea să-ți ofere vitamine, minerale, dar și sațietate.
De aceea, nutriționiștii recomandă să fii mai atentă la cerealele pe care le cumperi de pe rafturile supermarket-urilor. Unele dintre ele pot ascunde cantități mari de zahăr, sub denumiri chimice, fără să fi auzit de ele până acum.
Da, cerealele pot fi sănătoase pentru tine, spun specialiști. Important este să fie vorba despre o variantă bogată în fibre și care să-ți satisfacă nevoile zilnice de vitamine si minerale.
Cerealele integrale sunt adesea bogate în fibre și îmbogățite cu vitamine și minerale importante. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care se străduiesc să își satisfacă nevoile de fier și fibre din celelalte alimente pe care le consumă de obicei, scrie Houston Methodist.
De asemenea, laptele pe care-l torni peste cereale poate completa de minune micul dejun. Este o sursă importantă de proteină, accesibilă pentru orice buzunar.
În plus, nu e nevoie să cunoști deloc tainele bucătăriei pentru a te bucura de un bol de lapte cu cereale hrănitoare. Așadar, să consumi cereale la micul dejun este o metodă rapidă și convenabilă pentru a-ți începe dimineața.
Datorită acestor beneficii, cerealele pot fi o opțiune excelentă pentru micul dejun zilnic, atâta timp cât ești atentă să alegi unele care nu au zahăr adăugat.
Sfaturi pentru a face din cereale un mic dejun sănătos
Nutriționiștii recomandă să alegi o pungă de cereale care are maxim 10 grame de zahăr adăugat. Acestă informație trebuie să se afle mereu pe spatele ambalajului.
Așadar, este important să vezi cât zahăr a fost adăugat în compoziția cerealelor tale preferate. În același timp, numărul de zaharuri totale reprezintă zahărul natural care provine, spre exemplu, din fructele uscate din care sunt preparate cerealele. Acestea oferă un plus de fibre și vitamine, scrie Healthline.com.
Alege cereale cu un conținut de peste cinci grame de fibre. Pentru un beneficiu maxim pentru sănătate, optează pentru cereale la micul dejun bogate în fibre. Acestea te vor menține sătulă, vor ajuta digestia și vor regla nivelul de zahăr din sânge.
Dacă vrei să-ți faci cerealele mai gustoase, alege diferite tipuri de fructe pe care le poți pune în bol. Niște iaurt cu cereale și o mână de căpșuni feliate ori o banană te vor ajuta să obții nutrienții de care ai nevoie pentru tot parcursul zilei.
Află ce alte variante de mic dejun sănătos mai poți integra în alimentația ta, mai ales dacă vrei să slăbești.