Aluatul pentru acest chec este deosebit pentru că se adaugă și ciocolată în compoziție. Textura va fi mai densă și ușor umedă, iar gustul va fi peste așteptări de delicios. Cât despre pere, acestea se combină armonios cu ciocolata și scorțișoara.
Dacă nu dorești să adaugi ca aromă scorțișoara, poți opta pentru vanilie sau pentru alte arome preferate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de chec delicios.
Chec fantezie de toamnă – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 100 gr de zahăr
- 150 gr de ciocolată amăruie
- 150 gr de unt cu 82% grăsime
- 50 ml de lapte
- 150 gr de făină
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1/2 linguriță cu scorțișoară
- 1 praf de sare
- 3-4 pere mari de toamnă.
Chec cu ciocolată și pere – Mod de preparare
Mai întâi, verifică lista de ingrediente și adună-le pe toate pe masa de lucru. Adună și ustensilele cu care vei lucra pentru pregătirea aluatului, dar și pentru coacerea checului.
Următorul pas constă în pregătirea ciocolatei pe care o topești, apoi o lași să se răcească, înainte de a o adăuga în compoziție.
Poți rupe ciocolata în bucăți mai mici sau o poți da pe răzătoarea mare. Apoi, o adaugi într-o crăticioară împreună cu untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă și amestecă ingredientele din ea până când se topesc și se omogenizează compoziția.
Ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze pentru aproximativ 15 minute. În acest interval de timp, încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și prepară compoziția pentru aluatul de chec.
Pentru a pregăti aluatul de chec cu ciocolată, mai întâi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le energic cu un tel sau cu mixerul până când devin spumoase și cristaline.
Adaugă puțin câte puțin zahărul, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Pentru a adăuga celelalte ingrediente în compoziția pentru chec cu ciocolată și pere, folosește în continuare o spatulă.
În compoziția de ciocolată răcorită adaugă gălbenușurile și aromele. Omogenizează și adaugă compoziția treptat în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Apoi, încorporezi treptat făina, amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Folosește aceleași mișcări circulare, de jos în sus.
Cum formezi și coci chec cu ciocolată și pere
Pentru a coace checul, folosește o forma clasică de chec în care așezi hârtie de copt. Întinde aluatul pentru chec cu ciocolată în ea și nivelează-l uniform la suprafață.
Opțional, poți decoji perele, dar nu le îndepărta codițele. Dacă au coaja moale și sănătoasă, nu le-o îndepărta. Înfige-le din loc în loc în aluatul de chec cu ciocolată.
Coace checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Porționează-l doar după răcirea completă.
Îl poți decora cu zahăr pudră, dar îl poți glazura și cu ciocolată. Dacă mai dorești să prepari și un alt desert cu pere, îți recomandăm o rețetă de cheesecake cu mere și pere.