Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și aerat desert

Dacă ești în căutarea unei rețete de cheesecake care să iasă perfect, fără a se lăsa după coacere, încearcă rețeta de cheesecake japonez. Este rețeta celui mai pufos și aerat desert, dar și delicios și foarte aromat.

Maria Udrea
Publicat: 9 martie 2023, 6:17

Rețetele de cheesecake au apărut mai întâi în Statele Unite. Ulterior au fost preluate și adaptate de toate bucătăriile lumii. Se numără printre deserturile favorite, atât din punct de vedere al gustului și aspectului, cât și al simplității în preparare.

Rețetele acestui desert se pot prepara în diferite combinații. Pot fi preparate simple, doar din compoziția de brânză și ingredientele complementare, dar și combinate. Combinația cu fructe este cea mai populară, însă nici cheesecake-urile cu ciocolată sau cu diferite jeleuri nu sunt de ocolit. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. Iar mai jos, descoperă rețeta de cheesecake din bucătăria japoneză.

Cheesecake japonez – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 250 gr de zahăr
  • 300 gr de brânză cremoasă
  • 120 ml de lapte
  • 50 gr de unt gras
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 200 g de făină
  • 50 gr de amidon
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
  • afine sau alte fructe.

Rețeta desertului japonez – Mod de preparare

Cantitățile ingredientelor sunt calculate pentru o formă de copt cu diametrul de 25 cm și pereți mai înalți. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția desertului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește forma de copt în care așezi hârtie pergament. Unge hârtia cu ulei pentru a se desprinde frumos după coacerea desertului.

Cum prepari compoziția pentru cheesecake japonez

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea crema de brânză, laptele și untul. Amestecă ingredientele în timp ce se încălzesc și se diluează untul și crema de brânză. Nu lăsa compoziția să atingă punctul de fierbere, ci doar să se omogenizeze. Stinge focul și pune cratița deoparte, până când pregătești celelalte ingrediente.

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu vanilia și sucul de lămâie. Adaugă acest amestec peste compoziția de lapte cu cremă de brânză și unt, după ce s-a răcorit puțin. Amestecă bine pentru omogenizare. Apoi, adaugă treptat făina și amidonul, amestecând intens cu ajutorul unui tel.

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le cu ajutorul unui mixer, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat atunci când obții o bezea fermă, ca atunci când prepari rețetele de pandișpan.

Adaugă bezeaua peste compoziția de mai sus și încorporeaz-o cu grijă, folosind o spatulă și mișcări ample, de jos în sus. Nu amesteca compoziția în exces pentru a nu scoate aerul din ea. Întinde compoziția obținută în tava pregătită.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cheesecake japonez pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 150 de grade Celsius și mai coace desertul pentru 40-50 de minute sau până când se dublează în volum și se rumenește frumos la suprafață.

După coacere, lasă cheesecake-ul să se răcească în forma de copt pentru 10 minute, apoi transferă-l pe un platou.

Cheesecake-ul se coace pentru un timp mai îndelungat, reducând treptat temperatura / Shutterstock

Decorează-l cu zahăr pudră și, opțional, cu fructe proaspete: afine, zmeură, etc. Porționează-l după răcirea completă pentru a nu se deforma.

Poți prepara acest cheesecake japonez și pe post de pască fără aluat.

După coacere și răcire, cheesecake-ul se decorează cu zahăr pudră și fructe / Shutterstock

Iar dacă mai dorești să experimentezi astfel de rețetă, îți recomandăm să încerci și rețeta de Basque burnt cheesecake.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI