Rețeta nu necesită nici prea mult efort și nici prea mult timp de preparare. Chiftelele nu au nevoie de prăjire, doar se modelează, se așază în tava de cuptor unsă cu puțin ulei, apoi se rumenesc la cuptor. Se adaugă sosul de roșii și se gratinează frumos cu mozzarella.
Urmărește mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și modul de preparare, pentru a pregăti și tu un preparat perfect pentru masa de prânz.
Chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor – Ingrediente
- 1 kg carne tocată de porc + vită
- 2 cepe medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 3 ouă
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 linguri de ulei
- 500 ml suc sau pastă de roșii
- 1-2 ardei copți
- 150 gr mozzarella
- pătrunjel verde
Rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii – Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci pentru această rețetă este să pregătești amestecul de ingrediente pentru chiftele. Modelează apoi chiftelele în forme sferice și gătește-le la cuptor până se rumenesc. Adaugă sosul de roșii, pe care îl condimentezi după gust. La final, presară din abundență mozzarella răzuită.
Cum pregătești compoziția pentru chiftele
Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le, asta în cazul în care nu le achiziționezi direct tocate. Curăță ceapa și usturoiul, curăță morcovii și cartofii.
Dă ceapa pe răzătoare și 3/4 din usturoi. Adaugă-le peste carnea tocată. Dă morcovii și cartofii pe răzătoare și scurge-i foarte bine de lichid. Toacă mărunt 3/4 din legătura de pătrunjel.
Adaugă și aceste ingrediente peste carnea tocată. Presară apoi o linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper, cimbru și busuioc. Amestecă bine toate ingredientele, apoi încorporează pe rând ouăle.
Ia o formă termorezistentă, o tavă sau o tigaie încăpătoare și unge-o bine cu ulei. Cu mâinile umezite cu puțin ulei, modelează chiftele de mărimea unei mingi de ping-pong. Așază-le în forma de copt la mici distanțe și dă-le la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Pentru o rumenire uniformă, întoarce chiftelele la jumătatea timpului de preparare.
Între timp, pregătește sosul de roșii și dă mozzarella pe răzătoare.
Cum prepari sosul pentru chiftele cu mozzarella și sos de roșii
Dacă ai deja pastă de roșii sau suc concentrat de roșii, amestecă-l cu sare, piper, 2-3 căței de usturoi, puțin cimbru și puțin busuioc și 1-2 ardei copți, tocați mărunt. Dacă nu dispui de acest suc de roșii, îl poți prepară din roșii proaspete. Curăță roșiile, trece-le prin blender împreună cu ardeii copți și condimentează-l după gust.
Toarnă sosul de roșii peste chiftelele rumenite și mai lasă-le la cuptor 12-15 minute sau până când sosul scade și devine consistent. Dacă folosești sos proaspăt de roșii, acesta necesită mai mult timp de preparare.
Presară mozzarella deasupra preparatului și mai lasă-l la cuptor 7-8 minute, atât cât să se topească brânza și să gratineze frumos chiftelele.
Servește delicioasele chiftele cu mozzarella și sos de roșii presărate cu pătrunjel verde, alături de pâine prăjită.
Spor și poftă bună!