Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.
Conopidă pane – Ingrediente
- 1 conopidă, medie
- 2 litri de apă
- 1 lingură de sare
- 2-3 ouă medii
- sare și piper
- 1/4 linguriță de usturoi granulat
- 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
- 150 gr făină
- 200 gr pesmet
- 50 gr parmezan
- 300-400 ml ulei de floarea soarelui
Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare
Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.
Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.
Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.
Cum prepari conopida sub formă pane
Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare, piper și usturoi granulat și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă și o linguriță de făină pentru o textură mai compactă.
Pune într-un bol făina, iar în alt bol amestecă pesmetul cu parmezanul răzuit fin și boiaua de ardei. Adaosul de parmezan este opțional, dar conferă gust delicios preparatului. Ia pe rând buchețelele de conopidă și crestează-le ușor pe jumătate. dacă sunt mai mari, le poți tăia în jumătăți. Trece buchețelele de conopidă mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Tăvălește-le bine prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia de ardei.
Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Scufundă în el buchețelele de conopidă și rumenește-le frumos pe toate părțile.
Cu o spumieră, le scoți pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie absorbantă. Lasă-le să se tempereze și să se scurgă de surplusul de ulei, apoi le poți savura cu sos ketchup, sos de iaurt, sau după preferințe. Sunt delicioase oricum.
În speranța că ți-am stârnit pofta de conopidă pane, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!
Din aceeași categorie de rețete simple și rapide de gustări delicioase, îți mai recomandăm rețeta de dovlecei pane cu usturoi.