Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV. Care sunt explicațiile specialiștilor

Poate nu știai asta, dar consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV. Chiar dacă este iarnă în toată regula, razele soarelui vor ataca pielea în continuare. De aceea, dermatologii recomandă cremele cu factor de protecție chiar și în sezonul rece, când soarele nu este mereu vizibil pe cer.

Publicat: 9 februarie 2023, 7:44
Cercetătorii au constatat faptul că un consum zilnic de struguri a contribuit la creșterea rezistenței pielii împotriva razelor solare / Profimedia Images

Studiile recente au arătat care sunt beneficiile strugurilor asupra pielii. Să nu uităm că o expunere moderată la soare este excelentă pentru a obține cantitatea de vitamina D necesară pentru organism. Cu toate acestea, o expunere prea mare la razele UV poate avea efecte negative asupra sănătății tale.

Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV

Expunerea pe termen lung la soare poate provoca leziuni ale pielii, de aceea este foarte important să știi cum să te protejezi. Poți apela la soluții naturale care pot face minuni pentru pielea ta. Potrivit unui studiu recent, strugurii ajută la protejarea pielii împotriva razelor UV dăunătoare.

Cercetătorii au constatat faptul că includerea strugurilor în dieta zilnică a contribuit la creșterea rezistenței pielii împotriva razelor solare. Polifenolii naturali care se găsesc în struguri reprezintă un alt motiv pentru care strugurii sunt un plus pentru regimul de îngrijire a pielii, scrie CTV News.

Strugurii protejează piele de radicalii liberi și de radiațiile solare, iar automat, luptă și împotriva semnelor de îmbătrânire. În plus, studiile au mai arătat și faptul că boabele de strugure luptă împotriva petelor de piele și a cancerului de piele.

Suplimentul de vitamina C este important pentru ca pielea să producă colagen, așadar, contribuie la fermitatea tinerească a pielii feței. Deoarece strugurii sunt bogați în vitamina C și antioxidanți, aceștia pot contribui, de asemenea, la întinerirea tenului.

Află cum poți avea mai multă grijă de pielea ta, acasă, folosind produse naturale și sănătoase.

Strugurii au beneficii multiple asupra organismului

Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV, dar te ajută să-ți menții și organismul sănătos. De aceea, specialiștii recomandă să-i integrezi în dieta ta alimentară fără să mai stai prea mult pe gânduri. Sunt plini de nutrienți, grăsimi sănătoase, fibre și vitamine.

Susțin sănătatea inimii

Strugurii au capacitatea de a reduce tensiunea arterială. În plus, ajută organismul să regleze nivelul de colesterol.

Astfel, acest fruct este luptă împotriva bolilor de inimă.

Reduc nivelul de zahăr din sânge

Chiar dacă strugurii au un conținut ridicat de zahăr, persoanele cu diabet zaharat pot, în general, să îi consume cu moderație.

Susțin sănătatea ochilor

Strugurii conțin antioxidanți, printre care și luteina. Aceasta protejează ochii împotriva posibilelor boli oculare comune, scrie publicația Healthshots.

Strugurii sporesc capacitatea de memorare

Studiile au arătat că boabele de struguri consumate cu măsură au favorizat o activitate cerebrală mai accentuată. De altfel, capacitatea de memorare a participanților la studii a crescut simțitor.

Reduc inflamația

Strugurii au inclusiv proprietăți antiinflamatorii. Astfel, ajută organismul să lupte împotriva afecțiunilor precum bolile de inimă, artrita, diabetul și tulburări autoimune. Cu toate acestea, medicii recomandă ca strugurii să fie consumați cu atenție, mai ales pentru că au mult zahăr în compoziție. Așadar, în cazul anumitor persoane, consumul excesiv de struguri ar putea să le producă neplăceri.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI