Chiar și în perioadele de post te poți răsfăța cu deserturi gustoase și ușor de preparat. Printre acestea se numără și cornulețele. Acest preparat necesită ingrediente puține, iar dacă te înarmezi cu puțină răbdare pentru modelarea lor, reușita va fi garantată.
Aluatul pentru cornulețe se pregătește simplu, cu ingrediente la îndemâna oricui. Pentru umplutură, poți opta pentru rahat de fructe, ca în rețeta noastră, sau pentru gem, dulceață, nuci etc. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti aceste cornulețe delicioase.
Rețetă de cornulețe de post – Ingrediente
Dacă respecți lista de ingrediente, care este una foarte simplă, ai parcurs deja jumătate din drumul spre succes. Acordă o atenție deosebită și modului de preparare.
Ingrediente pentru aluat de cornulețe:
- 750 gr făină
- 300 ml apă minerală
- 130 ml ulei de floarea soarelui
- 3 gr drojdie uscată
- 1 lingură apă caldă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură oțet
- 1 vârf de linguriță cu sare
Pentru umplutură:
- 500 gr rahat de fructe
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Cornulețe de post umplute cu rahat – Mod de preparare
Începe prin a cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea. La mijlocul făinii fă o adâncitură și pune acolo drojdia uscată și zahărul. Toarnă apa caldă și amestec-o cu drojdia, zahărul și puțină făină.
Acoperă vasul și așteaptă să se activeze drojdia, adică să-și dubleze volumul și să se formeze bule de aer pe deasupra. Apoi amestecă apa minerală cu uleiul și oțetul. Toarnă treptat amestecul rezultat, peste ingredientele din vas și amestecă intens. Poți folosi robotul de bucătărie sau mixerul cu brațele speciale de aluat pentru a-ți ușura munca. Va rezulta un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l la odihnit 20 de minute.
Între timp, pregătește rahatul de fructe pentru umplut cornulețele. Taie rahatul în bucăți mai mici și trece-le prin zahăr pudră pentru a nu se lipi între ele.
Cum modelezi cornulețe de post umplute cu rahat
Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină. Modelează-l într-un rulou și taie ruloul în 6 părți. Întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară de maxim 2 mm grosime și diametrul de maxim 20 cm. Apoi decupează aluatul în triunghiuri aproximativ egale.
Pune la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat. Apoi rulează-le, dar nu foarte strâns, pornind de la baza triunghiului spre vârf.
Așază cornulețele astfel formate în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace cornulețele de post pentru maxim 20 de minute la 200 de grade Celsius. Imediat ce le scoți din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie.
Așază-le într-un vas încăpător, lasă-le să se tempereze și le poți servi alături de cei dragi. Spor la preparat rețeta de cornulețe de post umplute cu rahat de fructe și poftă bună la savurat!