Cornulețele sunt printre cele mai adorate deserturi, dar și printre cele mai simple de preparat, Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat fraged din care formezi cornulețele.
Umplutura este simplă. Fie folosești rahat, fie gem, dar poți opta și pentru bucăți mici de ciocolată sau fructe uscate. Indiferent de umplutura pe care o alegi, te vei bucura de cornulețe delicioase.
Descoperă mai jos una dintre cele mai simple rețete de cornulețe cu listă de ingrediente și pași de urmat.
Cornulețe fragede cu rahat – Ingrediente
- 320-350 gr de făină
- 200 gr de untura sau 250 gr de unt gras
- 6-8 linguri de apă
- 1 lingură de oțet
- un praf de sare
- 1 linguriță de coajă răzuită de lămâie
- 1 linguriță de coajă răzuită de portocală
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 300 gr de rahat din fructe
- zahăr pudră vanilat pentru decor.
Rețeta cornulețelor fragede cu rahat – Mod de preparare
Pune într-un bol făina trecută prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo untura sau untul, apa, oțetul, un praf de sare și toate ingredientele aromate. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, până când obții un aluat compact.
Nu exagera cu amestecatul pentru a nu se topi untul sau untura. Dacă acestea se topesc în timp ce frămânți, aluatul va mai avea nevoie de făină pentru a deveni omogen. Iar dacă mărești cantitatea de făină, aluatul nu va mai fi ușor de modelat, iar cornulețele nu vor mai ieși fragede.
După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de seara până dimineața.
Cum formezi și coci cornulețe fragede cu rahat
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 6 părți egale. Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bucată în câte o foaie circulară cu diametrul de 20-22 cm. Secționează foile în câte 8 triunghiuri aproximativ egale. Așază la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat. Rulează de la bază spre vârf, formând astfel cornulețe micuțe. Descoperă aici și o rețetă de cornulețe de post, cu cremă de nuci.
Pune hârtie de copt în tava cuptorului sau unge-o cu grăsime și așază cornulețele în ea, la distanțe unele față de altele.
Pune tava la cuptor și coace cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, trece rapid cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți.
Așază-le în cutii metalice sau în cutii de carton cu capace și le poți depozita la loc răcoros. Te poți bucura gustul lor delicios timp de 2-3 săptămâni.
Dacă dorești să prepari și altfel de cornulețe, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe țigarete. Este o rețetă simplă de cornulețe cu gem.